Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτη συνάντηση Πούτιν – Ολάντ στη Μόσχα

Έκτακτη συνάντηση Πούτιν – Ολάντ στη Μόσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γαλλία, Ουκρανία, Ρωσία, Φρανσουά Ολάντ,

Μετά τη Γερμανία, και η Γαλλία επιχειρεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία και στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο υπήρξε έκτακτη ολιγόωρη συνάντηση ΠούτινΟλάντ.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, επιστρέφοντας από την επίσκεψη του στο Καζακστάν, σταμάτησε στο κυβερνητικό αεροδρόμιο Βνούκοβο, στη Μόσχα και είχε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο ηγέτες συζήτησαν πρωτίστως το Ουκρανικό ζήτημα, με τον Φρανσουά Ολάντ, όπως έκανε και κατά την επίσκεψη του στο Καζακστάν να τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας – Γερμανίας για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία. Υπέρ των διαπραγματεύσεων είχε πρώτη ταχθεί η Γερμανία.

Ωστόσο, πληροφορίες από τη Μόσχα αναφέρουν ότι βασικό θέμα της ολιγόωρης συνάντησης Πούτιν-Ολάντ απετέλεσε η διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την προμήθεια γαλλικών ελικοπτεροφόρων Μιστράλ στη Ρωσία.

Παρά το γεγονός ότι το πρώτο Μιστράλ θα έπρεπε να είχε παραδοθεί στη Μόσχα μέσα Νοεμβρίου, αυτό δεν έχει λόγω των πιέσεων που ασκεί η Ουάσιγκτον, στο Παρίσι, εξ αιτίας των εξελίξεων στην Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οι ίδιες πληροφορίες από τη Ρωσία αναφέρουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος επεδίωξε να δώσει εξηγήσεις στον Πούτιν και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις έξω από τους όρους του συμβολαίου, χωρίς ωστόσο πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος υπουργός Άμυνας έχει μιλήσει για ακύρωση της παραγγελίας, παρά το γεγνός όπτι αυτή έχει αποπληρωθεί με βάση τους όρους της συμφωνίας.

Αν τελικά δεν βρεθεί λύση η Ρωσία θα καταφύγει στη διεθνή δικαιοσύνη και το τίμημα για τη Γαλλία μπορεί να ανέλθει ακόμα και στα 2,5 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα