Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεσμεργκά που επέστρεψε από την Κομπάνι μίλησε για την εμπειρία του

Πεσμεργκά που επέστρεψε από την Κομπάνι μίλησε για την εμπειρία του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Ο Καργάν Μουχάμαντ (Karwan Muhammad) είναι ένας από τους 150 Πεσμεργκά που εισήλθαν στην πολιορκημένη Κομπάνι πριν δύο μήνες για να πολεμήσουν στο πλευρό των συμπατριωτών τους της Συρίας, τους αντάρτες του YPG, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που προσπαθεί να καταλάβει την πόλη από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη αυτή δύναμη Πεσμεργκά που εισήλθε στην Κομπάνι αντικαταστάθηκε πριν μερικές ημέρες από 150 νέους και με ειδική εκπαίδευση Πεσμεργκά. Η πρώτη φουρνιά επέστρεψε στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο Καργάν Μουχάμαντ μιλώντας στο κουρδικό ειδησεογραφικό δίκτυο Rudaw, δήλωσε υπερήφανος που υπηρέτησε στην Κομπάνι και υπερασπίστηκε την πατρίδα του ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Δεν βλέπω καμιά διαφορά μεταξύ του σπιτιού μου και την Κομπάνι”, είπε ο Μουχάμαντ, ενώ καθόταν στο πάτωμα του σπιτιού του δίπλα στην μητέρα του και στον θείο του. “Είμαι υπερήφανος που πήγα στην Κομπάνι. Η Κομπάνι είναι έδαφος του Κουρδιστάν και πρέπει να την υπερασπιστούμε”.

Περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του θυμήθηκε την πρώτη του ημέρα στην Κομπάνι.

“Την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στην Κομπάνι δεχθήκαμε επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος με βλήματα από όλμους και άλλα πυρά. Αλλά καταφέραμε να εισέλθουμε με ασφάλεια και να σμίξουμε με τους συντρόφους μας”.

Ο Καργάν Μουχάμαντ είπε ότι δεν ήταν εύκολο να βρίσκεσαι μέσα στην Κομπάνι. Το Ισλαμικό Κράτος βάλει συνεχώς εναντίον των κουρδικών θέσεων, αλλά έχει πολλές καλές αναμνήσεις από την παραμονή του στην πόλη.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι είναι έτοιμος να πάρει το όπλο του και να υπερασπιστεί οποιοδήποτε σημείο του Κουρδιστάν βρεθεί υπό απειλή.

Σχετικά άρθρα