Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν επιβεβαίωσε ότι βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος

Το Ιράν επιβεβαίωσε ότι βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ιράκ, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Τζιχαντιστές,

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ιράν επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, σε συνέντευξή του στον Guardian.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Εμπραχίμ Ραχινμπούρ είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν μετά από αίτημα της κυβέρνησης του Ιράκ, αλλά δεν συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ.

“Σε αυτό το θέμα δεν έχουμε καμιά συνεργασία με τους Αμερικανούς. Συνεργαζόμαστε μόνο με την κυβέρνηση του Ιράκ”, είπε χαρακτηριστικά.

“Γενικότερα, για κάθε πολεμική μας επιχείριση ώστε να βοηθήσουμε την ιρακινή κυβέρνηση γίνεται ύστερα από αίτημά της”, πρόσθεσε.

Ο σκοπός των επιδρομών ήταν “η υπεράσπιση των συμφερόντων των φίλων μας στο Ιράκ”, όπως προσδιόρισε την κυβέρνηση της Βαγδάτης και την αυτόνομη κουρδική επικράτεια στο βόρειο Ιράκ που αμφότεροι μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι δηλώσεις του Ραχινμπούρ αποτελούν την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση αεροπορικών επιδρομών από την Τεχεράνη.

“Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράκ να συμβούν αυτά που έγιναν στη Συρία, τα οποία προκλήθηκαν από ξένους (γεωπολιτικούς) παίκτες”, είπε ο Ραχινμπούρ στον Guardian.

“Και οπωσδήποτε η βοήθειά μας στο Ιράκ είναι μεγαλύτερη από εκείνη στη Συρία, επειδή είναι κοντά μας”.

Σχετικά άρθρα