Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα όπλα γυναίκες των Γιαζίντι: “Θα πάρουμε εκδίκηση από το Ισλαμικό Κράτος!”

Στα όπλα γυναίκες των Γιαζίντι: “Θα πάρουμε εκδίκηση από το Ισλαμικό Κράτος!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Στρατιωτίνες, Τζιχαντιστές,

Αυξάνονται οι κοπέλες Γιαζίντι που κατατάσσονται στις γραμμές του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, μετά τις θηριωδίες που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος εις βάρος αυτής της κουρδικής θρησκευτικής κοινότητας Ηλιολατρών (ζωροαστριστές).

Υπενθυμίζουμε ότι εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες, κοπέλες Γιαζίντι αιχμαλωτίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος και πουλήθηκαν ως σκλάβες από τις 3 Αυγούστου και μετά, όταν οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στα εδάφη των Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ, στο Σιντζάρ. Για τους τζιχαντιστές η θρησκευτική κοινότητα των Γιαζίντι, που ακολουθεί την αρχαία θρησκεία των Κούρδων, είναι ειδωλολάτρες και σατανιστές και για αυτό είναι άξιοι θανάτου και υποδούλωσης.

Όπως γράφει το κουρδικό σάιτ Firat, εννέα κοπέλες των Γιαζίντι που ξέφυγαν από την πολιορκία του Σιντζάρ, εντάχθηκαν στα κουρδικά γυναικεία ένοπλα σώματα για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως λένε οι ίδιες, οι γυναίκες πρέπει να οργανωθούν και να εκπαιδευτούν στα όπλα ώστε να είναι ελεύθεροι άνθρωποι και να μην βρίσκονται συνεχώς στο έλεος των ανδρών. Οι ίδιες μάλιστα καλούν όλες τις γυναίκες Γιαζίντι να ενταχθούν στα γυναικεία ένοπλα σώματα των Κούρδων για να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον οι σφαγές και οι υποδουλώσεις του καλοκαιριού.

Μία από τις κοπέλες, η Μπεριβάν Σενγκάλ (Bêrîvan Şengal), είπε χαρακτηριστικά: “Εννέα από εμάς ενταχθήκαμε στις γραμμές των Κούρδων ανταρτών. Και εμείς, όπως όλες οι γυναίκες, νομίζαμε ότι θα ήμασταν ασφαλείς στα σπίτια μας, υπό την εξουσία των ανδρών. Νομίζαμε ότι οι άνδρες και οι Πεσμεργκά θα μας προστάτευαν. Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του όρους Σιντζάρ, οι άνδρες πέταξαν τα όπλα τους και έφυγαν, όπως και οι Πεσμεργκά. Οι γυναίκες δεν μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας μπροστά στο Ισλαμικό Κράτος”.

Και η ίδια πρόσθεσε: “Από τη στιγμή που ενταχθήκαμε στους αντάρτες, θα μάθουμε πώς οι γυναίκες μπορούν να οργανωθούν από μόνες τους και να γίνουμε ισχυρές”.

Η ίδια επίσης κάλεσε όλες τις γυναίκες Γιαζίντι να πάρουν εκδίκηση για τη σφαγή στο Σιντζάρ. “Θα εκδικηθούμε για τις γυναίκες που σκλαβώθηκαν στο Σιντζάρ, θα εκπαιδευτούμε ως πολεμίστριες για να μπορέσουμε να πάρουμε εκδίκηση”.

Σχετικά άρθρα