Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος περικύκλωσε αεροπορική βάση της Συρίας

Το Ισλαμικό Κράτος περικύκλωσε αεροπορική βάση της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροδρόμιο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

To Ισλαμικό Κράτος προωθείται σε θέσεις γύρω από το στρατηγικής σημασίας στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει από τον Απρίλιο το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας και της ομώνυμης πόλης Ντέιρ Εζόρ, κατέλαβε το χωριό Αλ Τζάφρα, το οποίο γειτονεύει με την εν λόγω αεροπορική βάση, η οποία παραμένει στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η προέλαση αυτή προκαλεί μεγάλες δυσκολίες στους στρατιώτες οι οποίοι επανδρώνουν τη βάση, καθώς είναι πλέον σχεδόν περικυκλωμένοι και δεν τους απομένει πλέον παρά μόνο μια χερσαία δίοδος ανεφοδιασμού, δυτικά του αεροδρομίου.

Η αεροπορική βάση, την οποία είχαν κατασκευάσει οι Βρετανοί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι εδώ και καιρό ένας από τους σημαντικότερους στόχους που επιδιώκει να καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών, 30 στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις μάχες, όπως και 27 τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διευκρίνισε πως δύο μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος αποκεφαλίστηκαν μετά την αιχμαλώτισή τους.

Την Πέμπτη το Ισλαμικό Κράτος πήρε στην κατοχή του από τον συριακό στρατό δύο άρματα μάχης, ένα θωρακισμένο όχημα, πυροβόλα και αυτόματα όπλα.

Σχετικά άρθρα