Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγχαρητήρια Πούτιν για τη νίκη επί των τζιχαντιστών στην Τσετσενία

Συγχαρητήρια Πούτιν για τη νίκη επί των τζιχαντιστών στην Τσετσενία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βλάντιμιρ Πούτιν, Εμιράτο του Καυκάσου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ραμζάν Καντίροφ, Ρωσία, Τζιχαντιστές, Τσετσενία,

Στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης των τζιχαντιστών από το Εμιράτο του Καυκάσου, σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος, στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν εξήρε τον Τσετσένο Πρόεδρο και πιστό του σύμμαχο, Ραμζάν Καντίροφ, όπως και τις υπηρεσίες ασφαλείας της υποστηριζόμενης από το Κρεμλίνο κυβέρνησής του, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν την Πέμπτη, όταν συνέτριψαν τους Τσετσένους τζιχανιστές.

Στις μάχες που σημειώθηκαν και αναλυτικό ρεπορτάζ παραθέτουμε εδώ: Βίντεο από τις μάχες στο Γκρόζνι, έχασαν τη ζωή τους 10 αστυνομικοί και 10 τζιχαντιστές.

Η ρωσική Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης της Τρομοκρατίας ανακοίνωσε ότι 28 στελέχη των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών που σημειώθηκαν στην καρδιά της πρωτεύουσας Γκρόζνι.

Η επίθεση εξαπολύθηκε σε ένα κυκλικό κόμβο στο κέντρο της πόλης, ενώ στη συνέχεια οι αντάρτες εισέβαλαν σε δύο κτίρια, ένα σχολείο και ένα ακίνητο όπου στεγάζονταν τοπικά MME.

«Οι εγκληματίες, ως συνήθως… πυροβολούσαν πισώπλατα», ανέφερε ο Πούτιν απευθυνόμενος στον Καντίροφ στη Μόσχα, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

«Δεν επιτέθηκαν στις ειδικές δυνάμεις σας, οι οποίες μάχονται κατά της τρομοκρατίας. Επιτέθηκαν σε στελέχη της τροχαίας, ανθρώπους καθήκον των οποίων είναι να ελέγχουν την κίνηση στους δρόμους και να εγγυώνται την ομαλή λειτουργία των συγκοινωνιών. Σε αυτούς επιτέθηκαν», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Σχετικά άρθρα