Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές εξαπέλυσαν βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ (βίντεο)

Τζιχαντιστές εξαπέλυσαν βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βαγδάτη, Βίντεο, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ εξαπέλυσαν την Πέμπτη κατά πιθανότητα τζιχαντιστές. Τέσσερις από τις επιθέσεις έγιναν στη Βαγδάτη ενώ μία στην πόλη Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, που ελέγχεται από τους Κούρδους Πεσμεργκά. Σκοτώθηκαν συνολικά 56 άνθρωποι, οι 35 στη Βαγδάτη και οι 21 στο Κιρκούκ.

Αν και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, όλες οι υποψίες πέφτουν στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο συχνά στέλνει βομβιστές αυτοκτονίας να ανατιναχθούν στις σιιτικές συνοικίες της πρωτεύουσας του Ιράκ.

Στο ιρακινό Κουρδιστάν οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι πιο σπάνιες. Η επίθεση της Πέμπτης έγινε στη συνοικία Σούρτζα του Κιρκούκ και σκότωσε 21 ανθρώπους ενώ τραυμάτισε άλλους 26. Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει το αυτοκίνητο βόμβα που ανατινάχθηκε στο Κιρκούκ:

Στη Βαγδάτη, οι πιο πολύνεκρες επιθέσεις έγιναν με δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Σαντρ Σίτι, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, όπου σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 51.

Τρεις ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 9 τραυματίστηκαν όταν βόμβα εξερράγη κοντά σε ένα μικρό εστιατόριο στη σιιτική συνοικία Σάαμπ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Νωρίτερα, άλλη μία έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση 200 μέτρων από την Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκονται τα περισσότερα κυβερνητικά κτίρια, το κοινοβούλιο και οι περισσότερες ξένες πρεσβείες, συμπεριλαμβανομένης εκείνης των ΗΠΑ.

Στην επίθεση αυτή έχασαν τη ζωή τους 2 άνθρωποι. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν δύο γέφυρες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή, στον ποταμό Τίγρη, οι οποίες συνδέουν την ανατολική και δυτική Βαγδάτη.

Σχετικά άρθρα