Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με ραδιενεργή βόμβα απειλεί το Ισλαμικό Κράτος

Με ραδιενεργή βόμβα απειλεί το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρόμικη Βόμβα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Πυρηνικά Όπλα, Τζιχάντ, Τζιχαντιστές,

Ραδιενεργή βόμβα που εκλάπη από το πανεπιστήμιο της Μοσούλης στο Ιράκ, ισχυρίζονται πως έχουν στα χέρια τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.

Η είδηση αποκαλύφθηκε όταν ο Βρετανός τζιχαντιστής Χαμαγιούν Ταρίκ, απείλησε μέσω twitter, γράφοντας πως «μια βρόμικη βόμβα θα αποδειχθεί καταστροφική αν εκραγεί στο Λονδίνο».

Ο ίδιος είχε σημειώσει λίγο νωρίτερα ότι: «το ISIS έχει στα χέρια του μια βρόμικη βόμβα. Βρήκαμε ραδιενεργό υλικό στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης».

Η παραπάνω πληροφορία ελέγχεται, αφού πράγματι, τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος είχαν κλέψει από το πανεπιστήμιο της Μοσούλης περίπου 40 κιλά μείγματος ουρανίου.

Τότε είχαν σπεύσει να καθησυχάσουν τον κόσμο, τόσο η Διεθνής Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας που πληροφορούσε πως η κλοπή του μείγματος «δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια και την εξάπλωση πυρηνικών όπλων», όσο και το το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), το οποίο σημείωνε ότι το μείγμα «δεν είναι ικανό προκαλέσει σοβαρές ασθένειες, με εξαίρεση τους ανθρώπους που βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης».

Σχετικά άρθρα