Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελικά συνελήφθη η πρώην σύζυγος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι

Τελικά συνελήφθη η πρώην σύζυγος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σάτζα Χαμίντ Αλ Ντουλαΐμι, Τζιχαντιστές,

Τελικά στον Λίβανο συνελήφθη μια πρώην σύζυγος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, του αυτοανακηρυχθέντα “χαλίφη” στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά και μια από τις κόρες του.

Η σύνδεση των προσώπων με τον Μπαγκντάντι αποκαλύφθηκε από την ανάλυση των δειγμάτων DNA αφού αυτά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Νοχάντ Μασνούκ, απέδειξαν ότι το κορίτσι είναι κόρη του Μπαγκντάντι και η γυναίκα είναι μητέρα της.

Η Σάτζα Χαμίντ Αλ Ντουλαΐμι, όπως ονομάζεται η συλληφθείσα, είχε παντρευτεί τον “χαλίφη” πριν από περίπου έξι χρόνια και η σχέση τους είχε διαρκέσει μόλις τρεις μήνες, διάστημα στο οποίο εκείνη έμεινε έγκυος.

Η γυναίκα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εσωτερικών του Λιβάνου, στο παρελθόν ήταν παντρεμένη με Ιρακινό που φέρεται ανήκε στο περιβάλλον του Σαντάμ Χουσεΐν με τον οποίο έχει αποκτήσει μάλιστα δύο παιδιά, ενώ τώρα είναι παντρεμένη με Παλαιστίνιο και είναι πάλι έγκυος.

Η Σάτζα Χαμίντ Αλ Ντουλαΐμι συνελήφθη πριν από περίπου δώδεκα ημέρες στο Μάντφουν, μια πόλη βόρεια της Βηρυτού, μαζί με τα τρία παιδία της, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε ειδικό κέντρο υποδοχής. “Η ανάκριση έδειξε ότι είχε σχέσεις με οργανώσεις τακφίρι (τζιχαντιστών), πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κρατείτο από τις δυνάμεις του Άσαντ, απελευθερώθηκε όμως στο πλαίσιο ανταλλαγής με καλόγριες που είχαν απαχθεί στο Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Η Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση του Λιβάνου για δειλία, “αφού συλλαμβάνει γυναίκες και παιδιά των μουτζαχεντίν”.

Πηγή που γνωρίζει την υπόθεση δήλωσε ότι η Σάτζα Χαμίντ Αλ Ντουλαΐμι και η Όλα Τσέρκας, σύζυγος οπλαρχηγού της Αλ Νούσρα, που είναι γνωστός με το όνομα Αμπού Αλι Αλ Τσιτσάνι, και η οποία συνελήφθη την Τρίτη κοντά στην Ζγόρτα, είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθούν ως αντάλλαγμα στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση 27 Λιβανέζων αστυνομικών και στρατιωτών που απήχθησαν στις αρχές του Αυγούστου από τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Αρσαλ του ανατολικού Λιβάνου.

Σχετικά άρθρα