Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στον Πούτιν – Βίντεο από τις μάχες στο Γκρόζνι

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στον Πούτιν – Βίντεο από τις μάχες στο Γκρόζνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Βλάντιμιρ Πούτιν, Εμιράτο του Καυκάσου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ραμζάν Καντίροφ, Ρωσία, Τζιχαντιστές, Τσετσενία,

Τουλάχιστον δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε μάχες ανάμεσα σε Τσετσένους τζιχαντιστές από το Εμιράτο του Καυκάσου (σύμμαχο με το Ισλαμικό Κράτος) και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας στο κέντρο του Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, την οποία κυβερνά με σιδηρά πυγμή ο πρόεδρος Ραμζάν Καντίροφ.

Οι συγκρούσεις στοίχισαν τη ζωή σε δέκα στελέχη των δυνάμεων της τάξης, ενώ τραυματίστηκαν άλλα 28, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, οι οποίες ανακοίνωσαν το τέλος της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης».

Επίσης σκοτώθηκαν εννέα Τσετσένοι τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια των μαχών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Καντίροφ, τον οποίο επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο Καντίροφ δεν διευκρίνισε τον συνολικό αριθμό των ανταρτών οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης της Τρομοκρατίας η επίθεση αυτή εξαπολύθηκε σε έναν κυκλικό οδικό κόμβο στο κέντρο του Γκρόζνι, ενώ ακολούθησαν μάχες με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης μέσα σε ένα σχολείο και ένα ακίνητο όπου στεγάζονταν τοπικά ΜΜΕ, το οποίο πυρπολήθηκε.

Δεν έχει καταστεί δυνατόν ακόμη να εξακριβωθεί αν οι αντάρτες είχαν στοχοθετήσει τα κτίρια αυτά εκ των προτέρων ή αν απλώς υποχρεώθηκαν να οχυρωθούν εκεί, ούτε εάν στην επίθεση ενεπλάκη μόνο μία ή πολλές οργανώσεις που έδρασαν σε συντονισμό.

Οι δράστες της επίθεσης ανέφεραν ότι ανήκουν στο κυριότερο ισλαμιστικό κίνημα στην Τσετσενία, το Εμιράτο του Καυκάσου, καθώς και ότι δρούσαν υπό τις διαταγές του νέου του ηγέτη, του Αλί Αμπού Μουχάμαντ.

«Πολυάριθμοι μαχητές εισήλθαν στην πόλη», δήλωσε ένας από τους ισλαμιστές, σύμφωνα με τους υπότιτλους σε ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο kavkazcenter.com, πριν προσθέσει: «θα δώσουμε μάχη μέχρι θανάτου».

Το Εμιράτο του Καυκάσου συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο δρα στη Συρία και στο Ιράκ και στις τάξεις του έχει πολλούς Τσετσένους εθελοντές.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε εξάλλου αναρτήσει τον Σεπτέμβριο στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο απειλούσε να εξαπολύσει έναν «πόλεμο» στην Τσετσενία και στον Καύκασο, για να «απελευθερώσει» τις περιοχές αυτές από τη ρωσική κυριαρχία.

Δείτε βίντεο, ερασιτεχνικά αλλά και από διεθνή Μέσα, από τις μάχες:

Σχετικά άρθρα