Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν την Κομπάνι

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν την Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σύμφωνα με κουρδικό ειδησεογραφικό δίκτυο Rudaw, το Σάββατο οι Τούρκοι βομβάρδισαν την πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος κουρδική πόλη Κομπάνι με αποτέλεσμα πολλοί Κούρδοι άμαχοι και μαχητές να τραυματιστούν.

“Προσποιούμενοι ότι ήθελαν να σταματήσουν την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους μέσα από την Τουρκία, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το κέντρο της Κομπάνι με πυρά από τανκς και πυροβολικό”, είπε ο Ανγουάρ Μουσλίμ (Anwar Muslim), συμπρόεδρος του καντονιού της Κομπάνι στο Rudaw.

Ο Μουσλίμ επίσης είπε ότι οι τουρκικές Αρχές έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα στο στρατόπεδο Κούρδων προσφύγων κοντά στα σύνορα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της πόλης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το περασμένο Σάββατο τζιχαντιστές σε αποστολή αυτοκτονίας επιτέθηκαν μέσα από το τουρκικό έδαφος στην Κομπάνι. Ο ένας όρμησε με αυτοκίνητο βόμβα και ο άλλος φορώντας γιλέκο με εκρηκτικά. Στη συνέχεια ακολούθησε μάχη με τους Κούρδους να απαντούν σε πυρά τζιχαντιστών μέσα από την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα