Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολεμικό Ανακοινωθέν: Νεκροί 27 τζιχαντιστές στην Κομπάνι

Πολεμικό Ανακοινωθέν: Νεκροί 27 τζιχαντιστές στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Για 79η ημέρα συνεχίζεται η πολιορκία της Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος και τις βαρβαρικές ορδές των τζιχαντιστών.

Ο αριστερός δημοκρατικός στρατός του YPG που υπερασπίζεται την πόλη εξέδωσε νέο πολεμικό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος έφερε νέες ενισχύσεις από τη Ράκα, τη Μινμπίς και τη Τζαραμπλούς για να εξαπολύσει νέες επιθέσεις.

Στο ανατολικό μέτωπο της πόλης οι αριστεροί αντάρτες του YPG έστησαν ενέδρα σε τζιχαντιστές που αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στη συνοικία της Κανίγια Κούρδα το βράδυ. Από τα πυρά των Κούρδων σκοτώθηκαν τρεις τζιχαντιστές και οι υπόλοιποι το έβαλαν στα πόδια. Σε άλλα σημεία του ανατολικού μετώπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 τζιχαντιστές.

Στο νοτιοανατολικό μέτωπο της Κομπάνι οι τζιχαντιστές έκαναν επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο – βόμβα, συγκεκριμένα στη 48η οδό. Οι απώλειες μετά την έκρηξη δεν είναι ξεκάθαρες. Ωστόσο, 8 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στη μάχη που ακολούθησε.

Στο νότιο μέτωπο σκοτώθηκαν 7 τζιχαντιστές και τα πυρομαχικά που είχαν τα πήραν λάφυρα οι Κούρδοι. Επίσης, ένας τζιχαντιστής πιάστηκε αιχμάλωτος.

Ακόμα 2 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στο χωριό Μενίτε, έξω από την Κομπάνι.

Σχετικά άρθρα