Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι πνίγουν στα χημικά πορεία συμπαράστασης στην Κομπάνι (βίντεο)

Οι Τούρκοι πνίγουν στα χημικά πορεία συμπαράστασης στην Κομπάνι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δακρυγόνο, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σιλώπη, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η τουρκική αστυνομία, την ώρα που Κούρδοι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν στην πόλη Σιλόπι πορεία διαμαρτυρίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Κούρδους της Κομπάνι.

Η Σιλόπι βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, στην νοτιοανατολική Τουρκία, στα εδάφη που κατοικούν σχεδόν αμιγώς Κούρδοι.

Η διαμαρτυρία είχε οργανωθεί από το κουρδικό κόμμα DBP, το οποίο έχει τις ρίζες του στο – παράνομο στην Τουρκία – Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Η πορεία, όπως αναφέρει μέχρι και η τουρκική Hurriyet, ήταν απολύτως ειρηνική με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στις συνεχιζόμενες επιθέσεις που εξαπολύει το Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan, οι οδομαχίες ξεκίνησαν όταν δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας επιχείρησαν να διαλύσουν την πορεία και έκαναν χρήση χημικών, με μερίδα των διαδηλωτών να απαντά με βόμβες μολότοφ.

Τότε επιστρατεύθηκε μία τεθωρακισμένη «Αύρα» της αστυνομίας, η οποία ωστόσο κατέληξε να γίνεται παρανάλωμα του πυρός.

Λίγο αργότερα οι τουρκικές αρχές κατάφεραν να διαλύσουν την πορεία των Κούρδων με εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και αντλιών νερού.

Δείτε το βίντεο:

Bu video Adobe Flash Player’ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


Σχετικά άρθρα