Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι θα κατασκευάσουν δικό τους διαστημικό σταθμό

Οι Ρώσοι θα κατασκευάσουν δικό τους διαστημικό σταθμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάστημα, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), Ντμίτρι Ρογκόζιν, Ρωσία,

Η ρωσική κυβέρνηση σκοπεύει να αποχωρήσει από το πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ISS όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, για την Ρωσία και για τους Ρώσους κοσμοναύτες το στάδιο συμμετοχής στο πρόγραμμα του ISS αποτελεί παρελθόν.

Ηδη η ρωσική ομοσπονδιακή διαστημική υπηρεσία Roscosmos προτίθεται να υποβάλει στις αρχές του 2015 σχέδιο ανάπτυξης δικού της τροχιακού διαστημικού σταθμού, ώστε οι εργασίες εγκατάστασης να ξεκινήσουν από το 2017.

Η Roscosmos έχει εκφράσει την πεποίθησή της πως η Ρωσία έχει επαρκείς πόρους, τόσο οικονομικούς όσο και επιστημονικούς, για τη δημιουργία του δικού της διαστημικού σταθμού.

Οπως έχει δηλώσει ο Ρώσος υφυπουργός και αναπληρωτής επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος Roscosmos Ντενίζ Λουσκόφ, η λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ISS είναι εξασφαλισμένη με τη συμμετοχή της Ρωσίας για τα επόμενα δύο -τρία χρόνια, καθώς η Roscosmos έχει δεσμευθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Από κει και πέρα, δεν είναι καθόλου σίγουρη η συνέχιση της συμμετοχής της στον ISS.

Σχετικά άρθρα