Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δεν επιτέθηκαν οι τζιχαντιστές από την Τουρκία αλλά οι… Κούρδοι”

“Δεν επιτέθηκαν οι τζιχαντιστές από την Τουρκία αλλά οι… Κούρδοι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Πουλάνε “τρέλα” για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι και προσπαθούν να διαψεύσουν ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε το έδαφος της Τουρκίας για να εξαπολύσει επίθεση ενάντια στην πολιορκημένη Κομπάνι.

Πηγές του τουρκικού στρατού είπαν στην εφημερίδα Χουριέτ ότι δεν ήταν οι τζιχαντιστές που μπήκαν στο τουρκικό έδαφος αλλά… οι Κούρδοι από την Κομπάνι, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν μια τουρκική αποθήκη ως καταφύγιο. “Περίπου 20 μαχητές του YPG ανακαλύφθηκαν να έχουν καταλύσει στο κτίριο, για να ξεφύγουν από τις μάχες και στάλθηκαν πίσω στην Κομπάνι”, είπαν οι Τούρκοι αξιωματούχοι στη Χουριέτ.

Ωστόσο, παραδέχτηκαν, ότι ελάχιστοι τζιχαντιστές εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος κατά τη διάρκεια της μάχης, αλλά έμειναν μόνο για λίγα λεπτά, πριν τους εκδιώξουν οι συνοριακές περιπολίες.

“Μερικοί τζιχαντιστές εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος κατά τη διάρκεια της μάχης. Όταν όμως τουρκικά στρατεύματα έσπευσαν στην περιοχή, οι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν το τουρκικό έδαφος. Ο συνολικός χρόνος παραμονής τους εντός Τουρκίας ήταν 1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα”, είπαν οι Τούρκοι με καθόλου ανατολίτικη ακρίβεια.

Βεβαίως, όλος ο πλανήτης είδε τα βίντεο με τις μάχες όπως και το γεγονός που δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στην Κομπάνι μέσα από την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα