Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε τα χτυπήματα μέσα στη Σαουδική Αραβία

Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε τα χτυπήματα μέσα στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές,

Μια ομάδα τζιχαντιστών που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησαν στο διαδίκτυο ένα βίντεο, στο οποίο φαίνονται να επιτίθενται με πυροβολισμούς μέσα στη Σαουδική Αραβία σε έναν Δανό πολίτη, ο οποίος τελικά επιβίωσε της επίθεσης.

Αν και το βίντεο ακόμα δεν μπορεί να επαληθευτεί ως προς τη γνησιότητά του, η Σαουδική Αραβία είχε ανακοινώσει ότι στις 22 Νοεμβρίου ένας Δανός πυροβολήθηκε στον ώμο, ενώ έφευγε από την εργασία του στο Ριάντ και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Το Ισλαμικό Κράτος τον προηγούμενο μήνα κάλεσε τους υποστηρικτές του στη Σαουδική Αραβία να εξαπολύσουν επιθέσεις ενάντια σε Σιίτες μουσουλμάνους, κυβερνητικούς αξιωματούχους και δυτικούς.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας είχε πει στο Reuters τον προηγούμενο μήνα ότι τουλάχιστον 2.000 Σαουδάραβες πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, ωστόσο, 600 από αυτούς έχουν επιστρέψει στη χώρα.

Στις αρχές Νοεμβρίου, Σουνίτες ένοπλοι, τους οποίους η κυβέρνηση συνδέει με το Ισλαμικό Κράτος, σκότωσαν 8 Σιίτες στα ανατολικά της χώρας. Οι Αρχές από τότε έχουν συλλάβει περισσότερους από 70 υπόπτους για αυτή την επίθεση.

Την Κυριακή ένας Καναδός τραυματίστηκε ύστερα από επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε από έναν Σαουδάραβα, αλλά ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί το κίνητρο αυτής της επίθεσης.

Τον Οκτώβριο ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε πυροβολισμούς που έπεσαν σε βενζινάδικο στο Ριάντ.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια επιχείριση των “Υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους στη Γη των δύο Ιερών Τζαμιών”.

Τα πλάνα έχουν τραβηχτεί από το εσωτερικό ενός οχήματος το οποίο κινείται στους δρόμους του Ριάντ, όπως εξακριβώνεται από τους πινακίδες οδικής κυκλοφορίας, και ξαφνικά με ένα πιστόλι ο συνεπιβάτης ανοίγει πυρ από το ανοιχτό παράθυρο προς ένα λευκό αυτοκίνητο που κινείται στην ίδια κατεύθυνση.

Σχετικά άρθρα