Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η σύζυγος του Μπαγκντάντι ανακρίνεται στο Υπ. Αμύνης του Λιβάνου

Η σύζυγος του Μπαγκντάντι ανακρίνεται στο Υπ. Αμύνης του Λιβάνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές,

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Star του Λιβάνου, η σύζυγος του “χαλίφη” Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή της στο Υπουργείο Αμύνης του Λιβάνου όπου και ανακρίνεται.

Οι Αρχές του Λιβάνου συνέλαβαν μία από τις συζύγους του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα σύνορα με τη Συρία, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη.

Η εφημερίδα As Safir μεταδίδει ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών του στρατού του Λιβάνου, σε συνεργασία με δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, κατάφεραν να συλλάβουν μία από τις συζύγους του Μπαγντάντι σε συνοριακό πέρασμα του Λιβάνου με τη Συρία όταν εκείνη προσπάθησε να περάσει με ψεύτικο διαβατήριο. Μαζί της είχε και τον γιο της.

Η σύζυγος έχει μεταφερθεί στο Υπουργείο Αμύνης του Λιβάνου όπου και ανακρίνεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο στρατός του Λιβάνου κράτησε σιγή τις προηγούμενες ημέρες για τη σύλληψη, που σημαίνει ότι δεν έγινε τώρα. Η σύλληψή της θεωρείται “μεγάλο ψάρι” και σημαντικό χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα της συζύγου ή του παιδιού.

Σχετικά άρθρα