Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FBI: Το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπήσει μέσα στις ΗΠΑ

FBI: Το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπήσει μέσα στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Το FBI προειδοποίησε το μέλη και τα στελέχη του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ότι το Ισλαμικό Κράτος ενδέχεται να σχεδιάζει επιθέσεις εναντίον τους στην αμερικανική επικράτεια, όπως έγινε γνωστό στα διεθνή Μέσα τη Δευτέρα.

To FBI προτρέπει όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ να διαγράψουν από τους λογαριασμούς τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή «βίαιων εξτρεμιστών», ή να αποκαλύψει την ταυτότητα μελών των υπηρεσιών ασφαλείας ή των ένοπλων δυνάμεων.

Η αμερικανική κυβέρνηση άφησε να γίνει σαφές αργά την Κυριακή ότι έχει συλλέξει πληροφορίες κατά τις οποίες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν ορίσει στόχους εντός των ΗΠΑ.

«Το FBI έλαβε πρόσφατα αναφορές οι οποίες υποδεικνύουν ότι πρόσωπα στο εξωτερικό εντοπίζουν και αξιολογούν άτομα που πιθανόν είναι πρόθυμα και ικανά να διεξαγάγουν επιθέσεις εναντίον νυν και πρώην μελών των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που βρίσκονται εντός της χώρας».

Ο συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, επισήμανε πως η νέα προειδοποίηση του FBI «ενισχύει τις οδηγίες που είχαν δώσει αρκετές εβδομάδες πριν οι διοικητές» διαφόρων μονάδων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το Πεντάγωνο είχε πρόσφατα δώσει εντολή στα μέλη του προσωπικού να ελέγξουν το περιεχόμενο που αναρτούν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν τον Οκτώβριο στον Καναδά, όταν έχασαν τη ζωή τους δύο στρατιώτες. Σύμφωνα με την καναδική αστυνομία, τις επιθέσεις αυτές διέπραξαν πρόσωπα που είχαν προσηλυτισθεί στο Ισλάμ, όπως υπενθύμισε ο Γουόρεν.

«Το υπουργείο [Αμύνης των ΗΠΑ] είναι εδώ και καιρό ενήμερο και προσεκτικό για το ενδεχόμενο εκδήλωσης εξτρεμισμού εντός της επικράτειας ΗΠΑ και για το λόγο αυτό συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε και να συμβουλεύουμε το προσωπικό μας να επιδεικνύει τη μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση», πρόσθεσε ο Γουόρεν.

Μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση των ΗΠΑ είπε στο Ρόιτερς ότι η προειδοποίηση πιθανόν εκδόθηκε μετά την αύξηση των αναρτήσεων σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από πρόσωπα τα οποία φέρονται να είναι εξτρεμιστές και απειλούν τα μέλη και τα στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σχετικά άρθρα