Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ειδική μονάδα κομάντος θα φυλάει το παλάτι του Ερντογάν!

Ειδική μονάδα κομάντος θα φυλάει το παλάτι του Ερντογάν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Το νέο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας, γνωστό και ως Παλάτι Ερντογάν, το οποίο κόστισε 615 εκατομμύρια δολάρια και έχει χίλια δωμάτια, θα φυλάσσεται από μια νέα ειδική μονάδα κομάντος η οποία και θα αντικαταστήσει σε θέματα ασφαλείας την υπάρχουσα τουρκική Προεδρική Φρουρά.

Το κτίριο μνημείο της αλαζονείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ονομάζεται Ακ Σαράι, δηλαδή Λευκό Παλάτι (για να θυμίζει… Λευκό Οίκο), θα έχει 24ωρη φρουρά από κομάντος που έχουν περάσει ειδική μάχιμη εκπαίδευση και είναι εξοικειωμένοι σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, γράφει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Αν και το Λευκό Παλάτι έχει δεχθεί μεγάλη κριτική, οι υποστηρικτές του Ερντογάν λένε ότι η οικοδόμησή του ήταν αναγκαία ώστε να επιδεικνύει την τουρκική δύναμη και αίγλη σε όλο τον κόσμο.

Προς το παρόν το παλάτι του Ερντογάν φυλάσσεται από αστυνομικούς, αλλά σύντομα οι κομάντος θα αναλάβουν τη φύλαξη και μάλιστα, όπως λέγεται, θα κάνουν την περιοχή μία από τις ασφαλέστερες της Τουρκίας.

Η παραδοσιακή Προεδρική Φρουρά της Τουρκίας θα παραμείνει στο παλιό Προεδρικό Μέγαρο, του οποίου η νέα χρήση δεν έχει αποφασιστεί. Οι Προεδρικοί Φρουροί θα έρχονται στο Λευκό Παλάτι μόνο για ειδικές τελετές.

Σχετικά άρθρα