Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές σε απόγνωση παγιδεύουν με νάρκες τα κτίρια (βίντεο)

Τζιχαντιστές σε απόγνωση παγιδεύουν με νάρκες τα κτίρια (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τους Κούρδους μαχητές στην Κομπάνι και ενώ καθημερινά οι απώλειές τους μεγαλώνουν με γεωμετρική πρόοδο, χάνοντας παράλληλα εδάφη που είχαν υπό τον έλεγχό τους, φυτεύουν νάρκες μέσα σε κτίρια, ώστε να φτιάξουν παγίδες για τους YPG και τους Πεσμεργκά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σημερινό πολεμικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι Κούρδοι μαχητές του YPG, ακόμα 16 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τις σημερινές μάχες σε όλα τα μέτωπα της Κομπάνι, που συνεχίζει να πολιορκείται για 77η ημέρα.

«Οι Κούρδοι του YPG και του YPJ συνεχίζουν να μάχονται σθεναρά, επιφέροντας καίρια πλήγματα στις δυνάμεις των τζιχαντιστών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, χτυπήσαμε το Ισλαμικό Κράτος στο ανατολικό μέτωπο, στην περιοχή Sukul Hal, καταφέρνοντας να επανακτήσουμε τον έλεγχο σε περιοχές που είχαν υπό την κατοχή τους οι τζιχαντιστές του ISIS» αναφέρουν οι Κούρδοι του YPG.

«Στο νοτιοανατολικό μέτωπο συμμορίες από το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησαν να εξαπολύσουν επίθεση κοντά στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κομπάνι, με αποτέλεσμα να υποστούν βαριές απώλειες. Πέντε τζιχαντιστές επιχείρησαν να φυτέψουν νάρκες μέσα σε κτίρια, αλλά όλοι εξοντώθηκαν από Κούρδους μαχητές. Εκτός από τα πέντε πτώματα, στο σημείο βρήκαμε και πολύ μεγάλο αριθμό πολεμοφοδίων» αναφέρεται στο πολεμικό ανακοινωθέν.

«Στα νότια της Κομπάνι, οι Κούρδοι μαχητές αντιστέκονται λυσσαλέα και συνεχίζουν να ελέγχουν το δρόμο προς το Χαλέπι, ενώ τέσσερις τζιχαντιστές επιβεβαιώθηκαν ως νεκροί. Εν τω μεταξύ οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν επίθεση στο νοσοκομείο, το οποίο οι Κούρδοι μαχητές απελεθυέρωσαν μόλις χθες, αλλά τα πλάνα τους έμειναν σχέδια επί χάρτου, ενώ μάζεψαν ακόμα τρία πτώματα τζιχαντιστών από το σημείο» καταλήγει το πολεμικό ανακοινωθέν.

Στο βίντεο που ακολουθεί είναι οι νεκροί μετά τις μάχες στο νοσοκομείο της Κομπάνι.

polemiko77

Σχετικά άρθρα