Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ινδός τζιχαντιστής: “Με είχαν για να καθαρίζω τις τουαλέτες!”

Ινδός τζιχαντιστής: “Με είχαν για να καθαρίζω τις τουαλέτες!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ινδία ή Μπάρατ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ένας Ινδός που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος είπε στις Αρχές της Ινδίας, αφού έφυγε από το Ισλαμικό Κράτος, ότι οι οπλαρχηγοί της οργάνωσης δεν του επέτρεπαν να πολεμά και τον είχαν για να καθαρίζει τις τουαλέτες.

Ο Αρίμπ Ματζίντ (Areeb Majeed) κατά τη διάρκεια ανάκρισής του, μετά τη σύλληψή του όταν επέστρεψε στη Μουμπάι (Βομβάη) την Παρασκευή, μετά από έξι μήνες παραμονής στο Ιράκ, μίλησε για τη… δράση του στην… Καλλιόπη ως μέλος στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ματζίντ είπε ότι πήγε στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τρεις φίλους του. Αφού ολοκλήρωσαν τη βασική εκπαίδευση, οι οπλαρχηγοί στο Ισλαμικό Κράτος έκριναν ότι αυτός και οι φίλοι του, που είναι Ινδοί, είναι αδύναμοι για να πολεμήσουν και τους έστειλαν στις τουαλέτες.

Επίσης, τον έστελναν για να φέρνει νερό στους μαχητές και γενικώς να κάνει βοηθητικές δουλειές, ενώ δεν του επέτρεψαν ποτέ να πολεμήσει.

“Δεν υπάρχει κανένας ιερός πόλεμος εκεί, ούτε αυτά που γράφονται στο Κοράνι τα εφαρμόζουν. Οι τζιχαντιστές βιάζουν πολλές γυναίκες…”, είπε μεταξύ άλλων ο Ματζίντ.

Κάποια στιγμή τραυματίστηκε και αφού τους παρακαλούσε γονυπετής, του επέτρεψαν να πάει στο νοσοκομείο. “Εκεί δεν με περιποιήθηκε κανείς, μόνος μου φρόντιζα την πληγή μου, αλλά το τραύμα χειροτέρευε. Στα στρατόπεδα δεν υπήρχε ούτε επαρκής διατροφή, ούτε σωστή νοσηλεία”.

Ο 23χρονος μαρτύρησε στις Αρχές και ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον στρατολόγησαν στο Ισλαμικό Κράτος από την Ινδία και τώρα αναζητούνται για να συλληφθούν.

Σχετικά άρθρα