Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν θα υπερασπιστεί τη Βαγδάτη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Το Ιράν θα υπερασπιστεί τη Βαγδάτη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βαγδάτη, Ιράκ, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σιίτες, Τζιχαντιστές,

Το Ιράν ξεκαθάρισε ότι θα αναλάβει απευθείας πολεμική δράση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος εάν επιτεθεί στη Βαγδάτη ή καταστρέψει κι άλλους Ιερούς Τόπους των Σιιτών στο Ιράκ.

“Η Βαγδάτη και οι Ιεροί Τόποι των Σιιτών αποτελούν την κόκκινη γραμμή του Ιράν”, είπε ο Ιρανός στρατηγός Μοχάμαντ Μπαγκέρι και συμπλήρωσε: “Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα αναλάβει άμεση και απευθείας δράση (εάν η Βαγδάτη ή οι Ιεροί Τόποι δεχθούν επίθεση)”.

Ο Μπαγκέρι δεν προσδιόρισε τι εννοείς ως απευθείας πολεμική δράση. Επίσης είπε ότι το Ιράν θα παρέχει στο Ιράκ όλη την απαιτούμενη βοήθεια ώστε να αποτρέψει κάθε κίνδυνο.

Οι δηλώσεις του Ιρανού στρατηγού έρχονται σε συνέχεια προειδοποιήσεων που είχε κάνει μερικούς μήνες πριν ο Πρόεδρος του Ιράν, ο οποίος είχε πει ότι η χώρα του με κάθε μέσο θα προστατέψει τους Ιερούς σιιτικούς Τόπους στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Καρμπάλα και στη Νατζάφ.

Το Ιράν ήδη παρέχει πιλότους για να πετάνε μαχητικά αεροσκάφη που προστατεύουν τα ιρακινά χερσαία στρατεύματα και άνδρες από την Ιρανική Επαναστατική Φρουρά συμμετέχουν ως “στρατιωτικοί σύμβουλοι” με τα ιρακινά στρατεύματα που πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα