Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακηρύχθηκε Ισλαμικό Κράτος στη Νέα Ζηλανδία

Ανακηρύχθηκε Ισλαμικό Κράτος στη Νέα Ζηλανδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαορί, Νέα Ζηλανδία, Τε Αμοράνγκι Κιρέκα Γουάνγκα, Τζιχαντιστές,

Ένας μουσουλμάνος Μαορί (ιθαγενής) από τη Νέα Ζηλανδία, ο Τε Αμοράνγκι Κιρέκα Γουάνγκα (Te Amorangi Kireka-Whaanga), από το Χέιστινγκς (Hastings) της Νέας Ζηλανδίας, ανακήρυξε την ίδρυση του Ισλαμικού Κράτους της Αοτεαρόα.

Με την ονομασία Αοτεαρόα (Aotearoa) οι ιθαγενείς ονόμαζαν το βόρειο νησί της Νέας Ζηλανδίας, αλλά πλέον το όνομα χρησιμοποιείται από τους Μαορί για όλη τη χώρα.

Ο Αμοράνγκι Κιρέκα Γουάνγκα, που είναι επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ένωσης Μαορί της Αοτεαρόα, ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι άλλαξε το όνομα της οργάνωσής του σε Ισλαμικό Κράτος της Αοτεαρόα.

Ο δήμαρχος του Χέιστινγκς, Λόρενς Γιουλ (Lawrence Yule) είπε ότι οι αναρτήσεις στο Facebook του Κιρέκα Γουάνγκα είναι “ανησυχητικές”, λαμβάνοντας υπόψιν τη βιαιότητα του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει χώρος στη Νέα Ζηλανδία για τέτοιες ισλαμιστικές σέχτες”, είπε ο Δήμαρχος.

Ο Κιρέκα Γουάνγκα είχε και στο παρελθόν εκφράσει την υποστήριξή του στο Ισλαμικό Κράτος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, λέγοντας ότι θα καταστρέψει τον δυτικό πολιτισμό και ότι γνήσιοι μουσουλμάνοι βρίσκονται πίσω από το Ισλαμικό Κράτος.

Το 2010 ο Κιρέκα Γουάνγκα είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των 500 μουσουλμάνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Σχετικά άρθρα