Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το Ισλαμικό Κράτος δεν κρατά αιχμάλωτη την Ισραηλινή στρατιωτίνα”

“Το Ισλαμικό Κράτος δεν κρατά αιχμάλωτη την Ισραηλινή στρατιωτίνα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γκιλ Ρόσενμπεργκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Στρατιωτίνες, Τζιχαντιστές,

Συνέχεια στο θρίλερ με τη Γκιλ Ρόσενμπεργκ, την Ισραηλινή στρατιωτίνα που πολεμά με τους Κούρδους στη Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν) και φημολογείται ότι πιάστηκε αιχμάλωτη από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Γκιλ Ρόσενμπεργκ βρίσκεται στο Κουρδιστάν από τις 3 Νοεμβρίου και εντάχθηκε στον γυναικείο στρατό των Κούρδων της Συρίας, στο YPJ.

Την Κυριακή ένα σχόλιο που αναρτήθηκε σε φόρουμ που γράφουν οι τζιχαντιστές, ισχυριζόταν ότι η Ισραηλινή στρατιωτίνα, καναδικής καταγωγής, αιχμαλωτίστηκε στην Κομπάνι μαζί με άλλες γυναίκες Κούρδισσες στρατιωτίνες από το Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα στο φόρουμ αναφερόταν η πρόθεση να ανταλλαχθούν οι αιχμάλωτες με τζιχαντιστές που έχουν πιάσει οι Κούρδοι, αλλιώς οι στρατιωτίνες θα εκτελεστούν.

Οι Κούρδοι στην Κομπάνι διαψεύδουν ότι συνέβη κάτι τέτοιο. “Είναι ένα τεράστιο ψέμα, η Ρόσενμπεργκ βρίσκεται στη Ροζάβα και είναι ασφαλής. Ουδέποτε στάλθηκε στην Κομπάνι να πολεμήσει, οπότε και δεν είναι δυνατόν να αιχμαλωτίστηκε”.

Σχετικά άρθρα