Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φήμες ότι το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλώτισε τη Γκιλ Ρόσενμπεργκ

Φήμες ότι το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλώτισε τη Γκιλ Ρόσενμπεργκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γκιλ Ρόσενμπεργκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Κουρδικές πηγές διαψεύδουν ότι η Ισραηλινή Γκιλ Ρόσενμπεργκ (Gill Rosenberg), 31 ετών, που πολεμά εθελοντικά με τους Κούρδους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ότι βρισκόταν στην πολιορκημένη Κομπάνι.

Την Κυριακή το βράδυ ισλαμιστικά και παλαιστινιακά σάιτ έγραψαν ότι η Γκιλ Ρόσενμπεργκ βρισκόταν στην Κομπάνι και σε μάχες με το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλωτίστηκε από τους τζιχαντιστές. Ωστόσο, οι Κούρδοι λένε ότι Ρόσενμπεργκ ουδέποτε βρέθηκε στην Κομπάνι, ενώ και το Ισλαμικό Κράτος δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Αμερικανός εθελοντής που πολεμά με τους Κούρδους είπε στο Voice of Israel ότι η Ρόζενμπεργκ “δεν ήταν ποτέ στην Κομπάνι, οπότε δεν μπορεί και να πιάστηκε από τους τζιχαντιστές στην Κομπάνι”. Σύμφωνα με τις κουρδικές Αρχές η Ρόζενμπεργκ βρίσκεται στην ανατολική Συρία, με τις δυνάμεις του YPG και όχι στην Κομπάνι, η οποία είναι στην κεντρική Συρία.

gil-1

Σχετικά άρθρα