Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Οι Κούρδοι έχουν ανακαταλάβει το 80% της Κομπάνι

Ισλαμικό Κράτος: Οι Κούρδοι έχουν ανακαταλάβει το 80% της Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Οι Κούρδοι του YPG έχουν ανακτήσει το 80% της Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται για 76η ημέρα.

Οι Τζιχαντιστές, όπως αναφέρει το κουρδικό πολεμικό ανακοινωθέν, συνεχίζουν να βομβαρδίζουν και να έχουν ακροβολισμένους ελεύθερους σκοπευτές, αλλά καμία από τις επιθέσεις τους δεν έχει καταφέρει να σπάσει τις γραμμές άμυνας των Κούρδων μαχητών.

Οι σφοδρότερες συγκρούσεις κατά την 76η ημέρα έλαβαν χώρα στο νότιο μέτωπο, ενώ μικρότερης έντασης ήταν οι μάχες στο ανατολικό και το δυτικό μέτωπο της Κομπάνι.

Οι Κούρδοι του YPG μάχονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, ενώ σε αγαστή συνεργασία οι Κούρδοι Περσμεγκά βομβαρδίζουν από πίσω τους τις θέσεις τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος, υποχρεώνοντάς τους σε μεγάλες απώλειες και τακτική υποχώρηση.

Οι Κούρδοι έτσι καταφέρνουν να κερδίζουν σταδιακά τμήματα της πόλης, ενώ από τις μάχες στις οποίες επικρατούν έχουν συγκεντρώσει σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών και όπλων, τα οποία παίρνουν από τους νεκρούς τζιχαντιστές ή από τα αναχώματα τα οποία εγκαταλείπουν για να σωθούν.

Σχετικά άρθρα