Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διοικητής Πεσμεργκά: Το Ισλαμικό Κράτος είναι κοντά στο τέλος του

Διοικητής Πεσμεργκά: Το Ισλαμικό Κράτος είναι κοντά στο τέλος του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

«Το Ισλαμικό Κράτος είναι κοντά στο τέλος του» τόνισε ο διοικητής των Κούρδων Πεσμεργκά που έχουν σπεύσει στην Κομπάνι για να συνδράμουν στον αγώνα του YPG.

«Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα και πλέον σχεδόν όλες οι μάχες εξελίσσονται θετικά για εμάς» πρόσθεσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Αχμέντ Γκερντί (Ahmed Gerdi).

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι μάχες συνεχίζονται, αλλά πλέον οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους είναι φανερά λιγότερες και οι τζιχαντιστές αποδυναμωμένοι προσπαθούν με διάσπαρτους βομβαρδισμούς να κάμψουν την αντίσταση στην Κομπάνι, κάτι το οποίο δεν καταφέρνουν.

«Το Ισλαμικό Κράτος είναι βαριά πληγωμένο. Έχουν υποστεί πολύ μεγάλα θανάσιμα πλήγματα. Το τέλος του ISIS είναι κοντά, αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες. Χάνουν καθημερινά τζιχαντιστές που πέφτουν νεκροί από τα κουρδικά πυρά και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Το ηθικό πλέον των Κούρδων του YPG και των Πεσμεργκά είναι στα ύψη» σημείωσε ο Γκερντί, υπογραμμίζοντας την άριστη συνεργασία των δύο πλευρών για τον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα