Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομπάνι: Το Ισλαμικό Κράτος λέει ότι κατέλαβε το πέρασμα με την Τουρκία

Κομπάνι: Το Ισλαμικό Κράτος λέει ότι κατέλαβε το πέρασμα με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χάρτης,

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε το Σάββατο επίθεση στα νώτα των Κούρδων στην πολιορκημένη Κομπάνι μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.

Της επίθεσης ηγήθηκαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας. Ο ένας οδηγούσε αυτοκίνητο – βόμβα και ο άλλος φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την επίθεση εδώ: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην Κομπάνι μέσα από την Τουρκία

Με χάρτη που διακινείται στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι κατέλαβε το συνοριακό πέρασμα στα βόρεια της Κομπάνι με την Τουρκία.

map-kobane

Στον χάρτη αυτό βλέπουμε τις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος με γκρίζο χρώμα, τις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι με κίτρινο και με μωβ είναι η εμπόλεμη ζώνη.

Στα βόρεια, με κόκκινο χρώμα, είναι το τουρκικό έδαφος. Τα τρία μαύρα βέλη δείχνουν την προέλαση των τζιχαντιστών στο στρατηγικό σημείο όπου βρίσκεται το συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία, το οποίο οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι κατέλαβαν.

Εάν ισχύει αυτό, σημαίνει ότι οι Κούρδοι και οι άλλοι υπερασπιστές της Κομπάνι έχουν αποκοπεί από τη μοναδική “πύλη” που είχαν στα χέρια τους εκτός εμπόλεμης ζώνης και ότι επίσης κινδυνεύουν να περικυκλωθούν.

Οι Κούρδοι, από την πλευρά τους, δείχνουν με μια σειρά εικόνων από ποια σημεία του χάρτη στο τουρκικό έδαφος τούς επιτέθηκε το Ισλαμικό Κράτος. Δείτε τις φωτογραφίες:

isis-turkey-1

isis-turkey-2

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε τους υπερασπιστές της Κομπάνι να αμύνονται σε τζιχαντιστές που τους επιτίθενται μέσα από το τουρκικό έδαφος. Οι τοποθεσίες στα πλάνα που δόθηκαν οι μάχες, είναι αυτές που έχουν επισημανθεί στις παραπάνω εικόνες.

Σχετικά άρθρα