Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες συλλήψεις διαδηλωτών στο Φέργκιουσον (βίντεο)

Νέες συλλήψεις διαδηλωτών στο Φέργκιουσον (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικλ Μπράουν, Ντάρεν Γουίλσον, Φέργκιουσον,

Συνεχίστηκαν και την Παρασκευή οι διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τη μη άσκηση δίωξης στον 28χρονο αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον που πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου.

Η αστυνομία προχώρησε σε 15 συλλήψεις όταν διαδηλωτές υποχρέωσαν ένα εμπορικό κέντρο του Σεντ Λούις να κλείσει την Παραασκευή επί δύο ώρες, εν μέσω των εκπτώσεων της “Μαύρης Παρασκευής”, καλώντας σε μποϊκοτάζ στη μνήμη του νεαρού μαύρου.

“Η αστυνομία του Φέργκιουσον ζήτησε από τους εθελοντές να φύγουν από τους δρόμους. Ορισμένοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και συνελήφθησαν”, εξήγησε η αστυνομία με μήνυμα στο Twitter. “Επιβεβαίωση των 15 συλλήψεων στο Φέργκιουσον”, ανέφερε αργότερα ένα νέο μήνυμα στον δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

“Σταματήστε το σόπινγκ και συμμετέχετε στο κίνημα”, φώναζαν οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, οι οποίοι παρέμειναν επί μία ώρα στο εμπορικό κέντρο.

Περίπου εκατό εξ αυτών έμειναν επί τεσσαράμισι λεπτά ξαπλωμένοι, σαν νεκροί, στο πάτωμα για να συμβολίσουν τις πάνω από τέσσερις ώρες που το πτώμα του Μάικλ Μπράουν έμεινε να κείτεται στο δρόμο.

Εξαιτίας φόβων για επεισόδια, καταστήματα του εμπορικού κέντρου έκλεισαν.

Σχετικά άρθρα