Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι κατέστρεψαν φορτηγό – βόμβα από το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

Οι Κούρδοι κατέστρεψαν φορτηγό – βόμβα από το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Καθ όλη τη διάρκεια της πολιορκίας της Κομπάνι, η οποία άρχισε στις 15 Σεπτεμβρίου, το Ισλαμικό Κράτος για να κάμψει την αντίσταση των μαχητών του YPG και των μαχητριών του YPJ έχει εξαπολύσει αναρίθμητες επιθέσεις αυτοκτονίας.

Συνήθως ένα αυτοκίνητο ή ένα φορτηγό, ανάλογα με το μέγεθος της έκρηξης που επιθυμούν, φορτώνεται με εκρηκτικά και μετατρέπεται σε όχημα – βόμβα.

Στη συνέχεια ένας τζιχαντιστής, που βιάζεται να πάει στον παράδεισο και να καλοπεράσει με τις παρθένες, αναλαμβάνει την αποστολή να οδηγήσει το όχημα και να το ρίξει πάνω στις θέσεις του εχθρού.

Την ώρα που το όχημα – βόμβα προσκρούει ανατινάσσεται και σκοτώνεται – εξαερώνεται και ο οδηγός, δηλαδή ο βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος ανακηρύσσεται μάρτυρας.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει αμέτρητες επιθέσεις αυτοκτονίας πάνω στους Κούρδους υπερασπιστές της Κομπάνι. Αρχικά είχε σημειώσει κάποιες επιτυχίες, αλλά από ό,τι φαίνεται -εδώ και καιρό- οι Κούρδοι έχουν βρει τρόπο να εξουδετερώνουν αυτές τις επιθέσεις πριν πέσουν πάνω τους.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube στις 28 Νοεμβρίου, βλέπουμε ένα τέτοιο φορτηγό – βόμβα των τζιχαντιστών που επιχείρησε να επιτεθεί στις θέσεις των πολιορκημένων στις 27 Νοεμβρίου. Για μια ακόμη φορά η Κούρδοι κατάφεραν να το καταστρέψουν πριν τους πλησιάσει.

Όπως θα δείτε και στα πλάνα που ακολουθούν, το φορτηγό έχει τουμπάρει στο πλάι. Η καρότσα του είναι γεμάτη με βαρέλια, τα οποία περιείχαν τα εκρηκτικά.

Σχετικά άρθρα