Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στην Αίγυπτο: Οι ισλαμιστές καλούν στην πλατεία Ταχρίρ

Συναγερμός στην Αίγυπτο: Οι ισλαμιστές καλούν στην πλατεία Ταχρίρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ισλαμιστές, Κάιρο, Πλατεία Ταχρίρ, Τζιχαντιστές,

Ο αιγυπτιακός στρατός έχει αναπτύξει άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στους δρόμους του Καΐρου ώστε να απαγορεύσει την πρόσβαση στην πλατεία Ταχρίρ, όπου οι ισλαμιστές έχουν καλέσει σε πανεθνικό συλλαλητήριο ενάντια στην κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το Al Arabiya, σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν πάρει θέσεις ειδικές δυνάμεις του στρατού και αιγυπτιακά ΜΑΤ ώστε να αντιμετωπίσουν πιθανές ταραχές που θα προκαλέσουν ισλαμιστές και τζιχαντιστές.

Ο Αιγύπτιος στρατηγός Ταουχίντ Ταουφίκ (Tawhid Tawfiq) επισκέφτηκε ο ίδιος προσωπικά την πλατεία Ταχρίρ την Πέμπτη ώστε να επιβλέψει τις προετοιμασίες των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου για να αποτρέψουν τους ισλαμιστές από το να μπουν στην πλατεία.

Στο μεταξύ, ένοπλοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Αιγύπτιο συνταγματάρχη και δύο στρατιώτες έξω από ξενοδοχείο στο ανατολικό Κάιρο.

Οι ισλαμιστές έχουν καλέσει τους οπαδούς τους να φέρουν μαζί τους από ένα αντίτυπο του Κορανίου, ο καθένας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Σκοπός τους είναι σε περίπτωση που προκληθούν επεισόδια να καταγγείλουν την αστυνομία ότι επιτέθηκε όχι ενάντια στους ίδιους αλλά στο Ισλάμ και στο Κοράνι.

Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει ότι είναι προετοιμασμένο ώστε να αντιμετωπίσει αυτές τις νέες τακτικές των διαδηλωτών.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι κατάφερε να εξαρθρώσει έναν πυρήνα ισλαμιστών, που συνδεόταν με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι σκόπευαν να προκαλέσουν ταραχές την Παρασκευή.

Όπως ειπώθηκε, τα μέλη της οργάνωσης σκόπευαν να φορέσουν στρατιωτικές στολές και έτσι μεταμφιεσμένοι να εξαπολύσουν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Το κάλεσμα των ισλαμιστών για συλλαλητήρια την Παρασκευή είναι η πρώτη προσπάθεια εδώ και πολλούς μήνες από τους ισλαμιστές να συγκροτήσουν μια μεγάλη διαδήλωση. Ακόμα δεν είναι καθόλου βέβαιο εάν θα καταφέρουν να κατεβάσουν χιλιάδες ανθρώπων στους δρόμους.

Πολλοί Αιγύπτιοι ακυρώνουν κοινωνικές συγκεντρώσεις, εξόδους, αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και επιλέγουν να μείνουν σπίτια τους, φοβούμενοι ότι θα γίνουν βομβιστικές και άλλες επιθέσεις.

Σχετικά άρθρα