Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βοσνία- Ερζεγοβίνη: Με 7,15 εκατ. ευρώ στηρίζεται το Συμβούλιο Περιφερειακής Συνεργασίας

Βοσνία- Ερζεγοβίνη: Με 7,15 εκατ. ευρώ στηρίζεται το Συμβούλιο Περιφερειακής Συνεργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

Διετή συμφωνία στήριξης των δράσεων της Γραμματείας του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας (RCC), με το ποσό των 7,15 εκατ. ευρώ (για την περίοδο 2015-2016) υπεγράφη, στις Βρυξέλλες, μεταξύ της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και του RCC.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε μια διετή συμφωνία συνεισφοράς, εξέλιξη που εκλαμβάνεται ως ξεκάθαρο σημάδι στήριξης των δραστηριοτήτων του RCC που σχετίζονται με την υλοποίηση της Στρατηγικής για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη 2020 (SEE 2020) του Περιφερειακού Συμβουλίου, με στόχο να βοηθήσει τις χώρες της περιοχής να βελτιώσουν την οικονομική διακυβέρνηση, τη δημόσια διοίκηση και την εδραίωση του κράτους δικαίου, μέσω της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Η χρηματική συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα δώσει ώθηση στην υλοποίηση της Στρατηγικής SEE 2020, με έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, όπως αυτή υιοθετήθηκε το Νοέμβριο του 2013.

Την επόμενη διετία, οι δράσεις του RCC θα εστιάσουν την προσοχή τους σε προγράμματα που σχετίζονται με το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις μεταφορές, την εκπαίδευση, την ενέργεια, τον πολιτισμό, την απασχόληση, το περιβάλλον και τη Δικαιοσύνη.

Στόχος της Στρατηγικής είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η ανάκαμψη της ανάπτυξης και του ανταγωνισμού, σε πλήρη συμμόρφωση με τα προβλεπόμενα σ’ αυτήν.

Σχετικά άρθρα