Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γέμισε με πρόβατα η περιοχή του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι

Γέμισε με πρόβατα η περιοχή του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγοπρόβατα, Κτηνοτρόφοι, Παρίσι, Πύργος του Άιφελ,

Γέμισε από πρόβατα ο χώρος γύρω από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, την Πέμπτη, υπό τα έκπληκτα βλέμματα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των χιλιάδων τουριστών.

Οι Γάλλοι κτηνοτρόφοι διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τρόπο γιατί η κυβέρνηση της χώρας δεν λαμβάνει μέτρα για την προστασία των κοπαδιών από τις επιθέσεις λύκων.

Μετά των αιτημάτων των Γάλλων βοσκών είναι να τους επιτραπεί να μπορούν να πυροβολούν εναντίον των λύκων, που ο πληθυσμός τους παρουσιάζει μεγάλη αύξηση, όταν πλησιάζουν τα κοπάδια τους.

-

Αυτήν τη στιγμή στη Γαλλία ο πληθυσμός των λύκων υπολογίζεται σε 300 και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε χρόνο,ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο επιτρεπόμενος αριθμός θανάτωσης λύκων, είναι σήμερα 24 λύκοι ετησίως.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Γάλλων βοσκών ο αριθμός των προβάτων που έχουν φονευθεί από τους λύκους αναμένεται να φθάσει φέτος τα 8.000 ζώα.

Η γενική γραμματέας της ομοσπονδίας των εκτροφέων αιγοπροβάτων, Μισέλ Μπουντουάν, υποστήριξε ότι το «σχέδιο» της Γαλλίας «εναντίον των λύκων», βάση του οποίου αποζημιώνονται οι κτηνοτρόφοι για τις απώλειες που έχουν στα κοπάδια τους, ενώ λαμβάνουν επιδόματα στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων, κόστισε στην κυβέρνηση σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ το 2012.
BNb0LE3CAAAT-7S

Σχετικά άρθρα