Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανοί ναζί λίντσαραν Έλληνα βουλευτή – Αντώνη Σαμαρά, ξήλωσε τώρα τον ανίκανο Βενιζέλο!

Ουκρανοί ναζί λίντσαραν Έλληνα βουλευτή – Αντώνη Σαμαρά, ξήλωσε τώρα τον ανίκανο Βενιζέλο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάνδρα Προτσένκο, Ελληνική Ομογένεια, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ουκρανία, Ρένα Δούρου,

Πρώτοι είχαμε προειδοποιήσει δημοσίως την ελληνική κυβέρνηση και απευθυνθήκαμε προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, για το κίνδυνο διώξεων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός πληθυσμός στην Ουκρανία.
Τα άρθρα μας εδώ:

1. 150.000 Έλληνες στην Ουκρανία έχουν αφεθεί στην τύχη τους – Ο Ε. Βενιζέλος θα κάνει κάτι γι΄ αυτό;
2. Ο Έλληνας πρέσβης στο Κίεβο μάλλον δεν ζει… στην Ουκρανία
3. Το ναζιστικό ουκρανικό καθεστώς κατάργησε τα δικαιώματα των Ελλήνων της Ουκρανίας

Ωστόσο, εμείς τα γράφαμε, αλλά απάντηση δεν λαμβάναμε. Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Έλληνας πρέσβης “πουλάνε τρέλα”. Ειδικά ο Έλληνας πρέσβης στο Κίεβο πρέπει να ξηλωθεί άμεσα ως ανίκανος να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων της Ουκρανίας και για παραπληροφόρηση του ελλαδικού κοινού.

Η μόνη πολιτικός που αντέδρασε είναι η Ρένα Δούρου, η οποία επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την αδιαφορία του, ή ανεπάρκειά του, αλλά ούτε σε εκείνη έχει απαντήσει.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε…

Ξυλοδαρμούς και απειλές κατά Ελλήνων ομογενών από νεοναζιστική οργάνωση κατήγγειλε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας η οποία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα αλλά κυρίως για τη νέα πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες που ζουν εκεί.

Η κυρία Αλεξάνδρα Προτσένκο -η οποία ζήτησε να γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία στα ελληνικά, για λόγους ασφαλείας- είπε ότι ο Σπυρίδων Κιλιγκάροφ, ελληνικής καταγωγής βουλευτής του ΚΚ της Ουκρανίας, ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς μασκοφόρους της νεοναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», η οποία έχει πάρει τον έλεγχο των μεγάλων πόλεων τη χώρας.

Η συγκεκριμένη οργάνωση διαθέτει βαρύτατο οπλισμό και δηλώνει ότι θα εκδιώξει όλες τις εθνικές μειονότητες της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν, καταδίκασε χθες τα μέτρα για την απαγόρευση της χρήσης των μειονοτικών γλωσσών όπως τα ρώσικα, τα ρουμάνικα, τα ουγγρικά και τα ελληνικά που αποφάσισε η Ουκρανική Βουλή μετά την ανατροπή των συσχετισμών από την απομάκρυνση Γιανουκόβιτς (ο ανάξιος Βενιζέλος δεν έχει πει ακόμα κουβέντα), επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τους φόβους όσων διαπίστωναν το προηγούμενο διάστημα την έντονη παρουσία ακροδεξιών ομάδων στους δρόμους του Κιέβου.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά εξάλλου από τον ΟΑΣΕ να προχωρήσει στην «κατηγορηματική καταδίκη» του «εθνικιστικού και νεοφασιστικού» αισθήματος στη δυτική Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα