ΙράνΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ θα συζητήσει με τον Ρούτε την αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ θα συζητήσει με τον Ρούτε την αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κάρολαϊν Λέβιτ, Λευκός Οίκος, Μαρκ Ρούτε, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ντόναλντ Τραμπ,

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συζητήσει με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε,το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Λέβιτ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ «υποβλήθηκε σε δοκιμασία και απέτυχε» κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με το Ιράν.

Όταν ρωτήθηκε για το αν οι ΗΠΑ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΝΑΤΟ, η Λέβιτ απάντησε: «Είναι ένα θέμα που έχει συζητήσει ο πρόεδρος, και πιστεύω ότι είναι κάτι που ο πρόεδρος θα συζητήσει σε λίγες ώρες» με τον Ρούτε.

Σημειώνεται ότι ο Ρούτε βρίσκεται στις ΗΠΑ για να προσπαθήσει να κατευνάσει την οργή του Τραμπ, ο οποίος είναι εξοργισμένος επειδή οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αρνήθηκαν να τον βοηθήσουν στην προστασία εμπορικών πλοίων στο Στενό του Ορμούζ ή να επιτρέψουν στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν πολλές από τις βάσεις τους για να επιτεθούν στο Ιράν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο Τραμπ επανέφερε επίσης το παράπονό του ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν του παραχώρησαν τη Γροιλανδία.

«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ γύρισε την πλάτη στον αμερικανικό λαό τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ενώ είναι ο αμερικανικός λαός που χρηματοδοτεί την άμυνά του», είπε η Λέβιτ.

Σχετικά άρθρα