Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία αναγνωρίζει τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ

Η Βρετανία αναγνωρίζει τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βρετανία, Κύπρος, Τουρκία, Φυσικό Αέριο,

Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η κρίση στην ΑΟΖ της Κύπρου με την προκλητική στάση της Τουρκίας, αξιωματούχος από την Βρετανία παίρνει σαφέστατη θέση υπέρ των δικαιωμάτων της Κύπρου.

Ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε ότι η χώρα του αναγνωρίζει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και μόνον αυτής να αναπτύξει οποιαδήποτε αποθέματα υδρογονανθράκων υπάρχουν στην ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν συζητήθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Λίντινγκτον είπε ότι «μιλήσαμε για μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με τις ελπίδες για την επανέναρξη των συνομιλιών και η Βρετανία ελπίζει ότι αυτές οι συνομιλίες μπορούν να αρχίσουν πάλι το συντομότερο δυνατόν. Είδαμε την κοινή διακήρυξη φέτος ως ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά και θέλουμε να υπάρξει συνέχεια πάνω σε αυτή».

Πρόσθεσε ότι «η πολιτική της Βρετανικής Κυβέρνησης είναι πολύ ξεκάθαρη: αναγνωρίζουμε την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και μόνον της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει οποιουσδήποτε υδρογονάνθρακες μπορεί να υπάρχουν εντός των υδάτων της. Έχουμε επίσης τη σταθερή άποψη ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν προς όφελος όλων των Κυπρίων, κάθε κοινότητας στην Κύπρο. Αυτό, εξάλλου, είναι ένα από τα μεγάλα βραβεία που θα κερδηθούν μέσω μιας λύσης του Κυπριακού”.

Σχετικά άρθρα