Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ επικήρυξε τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ και τον Αλί Λαριτζανί με 10 εκατ. δολάρια

Ο Τραμπ επικήρυξε τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ και τον Αλί Λαριτζανί με 10 εκατ. δολάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για IRGC Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Αγιατολάχ Μοτζταμπά Χαμενεΐ, Αλί Λαριτζανί, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ντόναλντ Τραμπ, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή 13/03 ότι θα προσφέρουν αμοιβή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε οποιονδήποτε παράσχει πληροφορίες για την τύχη των Ιρανών ηγετών, συμπεριλαμβανομένου και του νέου ανώτατου ηγέτη και ιδίως των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ, τον νέο ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, καθώς και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας Αλί Λαριτζανί, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τραμπ:Ανατροπή της εξουσίας στο Ιράν θα υπάρξει, όμως «ίσως όχι τώρα»

Μια ανατροπή της εξουσίας από τον λαό στο Ιράν «πιθανόν» θα γίνει, όμως «ίσως όχι τώρα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε την Παρασκευή 13/03 από το Fox News.

«Όταν περιφέρονται με πολυβόλα και πυροβολούν ανθρώπους και λένε “όλοι εκείνοι που διαμαρτύρονται, θα σας βγάλουμε στους δρόμους”, πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο εμπόδιο να ξεπεράσουν οι άνθρωποι που δεν έχουν όπλα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος υποσχέθηκε τον Ιανουάριο στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Ιράν πως η βοήθεια των ΗΠΑ βρίσκεται «καθ’ οδόν».

Σχετικά άρθρα