ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Εμπραχίμ Ρεζάι, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του ιρανικού κοινοβουλίου, υποστήριξε την Τρίτη 10/03 ότι το Ιράν κερδίζει τον πόλεμο με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
«Με βάση τις εκθέσεις που υποβλήθηκαν στην επιτροπή, η ισορροπία του πολέμου έχει μετατοπιστεί υπέρ του Ιράν και η πρωτοβουλία βρίσκεται πλέον στα χέρια των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράν.
»Το ποσοστό επιτυχίας των πυραυλικών και μη επανδρωμένων χτυπημάτων εκτιμάται σε πάνω από 90%» δήλωσε ο Ρεζάι, χωρίς να παραθέσει κανένα στοιχείο για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.
Νωρίτερα την Τρίτη 10/03, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Νταν Κέιν δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο ότι ο αμερικανικός στρατός έχει πλήξει περισσότερους από 5.000 στόχους στο Ιράν από την έναρξη του πολέμου και ότι τα συνεχιζόμενα αμερικανικά και ισραηλινά πλήγματα είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 90% των εκτοξεύσεων πυραύλων της Ισλαμικής Δημοκρατίας κατά του Ισραήλ και των κρατών του Περσικού Κόλπου.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Πιτ Χέγκσεθ, κατά την ίδια ενημέρωση, δήλωσε ότι οι Ιρανοί ηγέτες είναι «απεγνωσμένοι, αγωνιούν» και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «κερδίζουν» τον πόλεμο.






