Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκ: Είχαν ανακρίνει 7 φορές τους αποκεφαλιστές του Λι Ρίγκμπι

Σοκ: Είχαν ανακρίνει 7 φορές τους αποκεφαλιστές του Λι Ρίγκμπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Βρετανία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λι Ρίγκμπι, Μάικλ Αντεμπογουέιλ, Μάικλ Αντεμπολάτζο, Τζιχαντιστές,

Σοκ προκαλεί στην κοινή γνώμη στην Βρετανία η αποκάλυψη ότι οι δύο τζιχαντιστές που είχαν αποκεφαλίσει τον 25χρονο Βρετανό στρατιώτη, Λι Ρίγκμπι, στο κέντρο του Λονδίνου, είχαν ανακριθεί από τις μυστικές υπηρεσίες 7 φορές.

Σύμφωνα πάντως με το πόρισμα της έρευνας της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση, οι μυστικές υπηρεσίες δεν θα μπορούσαν να το προβλέψουν.

Οι δύο δήμοι είχαν χαρακτηριστεί ως άτομα χαμηλού κινδύνου και μόνο σε δύο περιπτώσεις ο ένας δολοφόνος είχε χαρακτηριστεί ως άτομο υψηλού κινδύνου.

Ταυτόχρονα η επιτροπή κάνει σκληρή κριτική στους διαδικτυακούς κολοσσούς των ΗΠΑ γιατί δεν δίνουν πρόσβαση σε στοιχεία που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τέτοιες ενέργειες.

Στις 23 Μαΐου του 2013 ο τυμπανιστής του βρετανικού στρατού, Λι Ρίγκμπι, βρίσκει φρικιαστικό θάνατο από 2 φανατικούς τζιχαντιστές που τον αποκεφάλισαν όταν βγήκε έξω από το στρατόπεδο.

Οι δολοφόνοι – αποκεφαλιστές ήταν οι: Μάικλ Αντεμπολάτζο, 28 ετών, και Μάικλ Αντεμπογουέιλ, 22 ετών.

Και οι δύο είχαν γεννηθεί στο Λονδίνο, από οικογένειες με καταγωγή από την Νιγηρία.

Ήταν χριστιανοί, που από το 2002 είχαν ασπαστεί το Ισλάμ σε φανατικό τζαμί στο Λονδίνο.

Ο Μάικλ Αντεμπολάτζο, στο δικαστήριο που έγινε τον Δεκέμβριο είχε επικαλεστεί ότι ο Αλλάχ του όπλισε το χέρι.


Σχετικά άρθρα