Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άφησε τη Σουηδία για να υπερασπιστεί την Κομπάνι

Άφησε τη Σουηδία για να υπερασπιστεί την Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ραχάελ Καντίρ (Rahel Qadir) είναι Σουηδός πολίτης και εντάχθηκε στο YPG, τον στρατό των Κούρδων της Συρίας, “για να βοηθήσει στην πολιορκία της Κομπάνι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”.

Ο Καντίρ είπε ότι οι αγριότητες των τζιχαντιστών εις βάρος πολιτών τον έκαναν να ξεκινήσει από τη Σουδία για την Κομπάνι, ώστε να ενταχθεί στις κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την πόλη.

“Επηρεάστηκα από ένα βίντεο που έδειχνε τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος να σκοτώνουν αθώα παιδιά, πράγμα που ενδυνάμωσε την απόφασή μου να έρθω στην Κομπάνι για να πολεμήσω ενάντια σε αυτούς τους βαρβάρους”, λέει ο Καντίρ.

Με καταγωγή κουρδική ο 29χρονος Καντίρ που είναι Σουηδός πολίτης, έχει υπηρετήσει στον σουηδικό στρατό. “Τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος κατά της ανθρωπότητας με ώθησαν να έρθω και να πολεμήσω, να συμμετάσχω σε αυτή την ηρωική αντίσταση απέναντι στους τρομοκράτες”.

Ο Καντίρ θεωρεί ότι η υπεράσπιση της Κομπάνι ενάντια στους τζιχανιστές είναι το ίδιο με την υπεράσπιση του πολιτισμένου κόσμου απέναντι στη βαρβαρότητα.

Σχετικά άρθρα