Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και επιθυμεί να εργαστεί ως οφθαλμίατρος

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και επιθυμεί να εργαστεί ως οφθαλμίατρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπασάρ αλ Άσαντ, Οφθαλμίατρος, Ρωσία, Συρία,

Ο πρώην πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, φέρεται να μαθαίνει ρωσικά και να επανεκπαιδεύεται στην οφθαλμολογία καθώς εγκαθίσταται στην εξορία του στη Μόσχα.

Πηγές αναφέρουν μάλιστα πως μέλη της ρωσικής ελίτ θα μπορούσαν μια μέρα να γίνουν ασθενείς του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian, νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τη ζωή του έκπτωτου Σύρου ηγέτη μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του.

Όπως αναφέρεται, ο Άσαντ παρακολουθεί πρόσφατα μαθήματα σχετικά με την οφθαλμολογία.

Υπενθυμίζεται ότι προτού ανακληθεί στη Συρία από τη Βρετανία τη δεκαετία του 1990 -για να προετοιμαστεί για τη διαδοχή μετά τον θάνατο του πατέρα του, Χαφέζ αλ Άσαντ– ο Μπασάρ είχε εκπαιδευτεί ως οφθαλμίατρος στο Λονδίνο.

«Είναι το πάθος του»

Πηγή από το στενό περιβάλλον της οικογένειας Άσαντ δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος μελετά τη ρωσική γλώσσα και φρεσκάρει τις γνώσεις του στον κλάδο της οφθαλμολογίας.

«Είναι το πάθος του», ανέφερε η πηγή. «Προφανώς δεν χρειάζεται τα χρήματα. Ακόμα και πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, εξασκούσε το επάγγελμα στη Δαμασκό».

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι μέλη της μοσχοβίτικης «ελίτ» θα μπορούσαν μελλοντικά να αποτελέσουν το πελατολόγιό του.

Έναν χρόνο μετά την πτώση της διακυβέρνησής του στη Συρία -που ακολούθησε έναν μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο κατά τον οποίο ο ίδιος κατηγορήθηκε για σφαγές του ίδιου του του λαού- ο Άσαντ και η οικογένειά του ζουν μια ζωή μέσα στη χλιδή μεταξύ Μόσχας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Απομονωμένος στη Ρουμπλιόβκα

Δύο πηγές εκτιμούν ότι η οικογένεια Άσαντ διαμένει στη Ρουμπλιόβκα, μία από τις πλέον αριστοκρατικές συνοικίες της Μόσχας.

«Ζουν ήσυχα», δήλωσε οικογενειακός φίλος στον Guardian. «Δεν έχει σχεδόν καμία επαφή με τον έξω κόσμο».

Σύμφωνα με την πηγή, ο Άσαντ επικοινωνεί μόνο με έναν μικρό αριθμό προσώπων του πρώην καθεστώτος, όπως ο πρώην υπουργός Μανσούρ Αζάμ και ο επιχειρηματίας Γιάσερ Ιμπραήμ.

Ωστόσο, πηγή προσκείμενη στο Κρεμλίνο αναφέρει ότι ο Άσαντ έχει καταστεί σε μεγάλο βαθμό ασήμαντος για τον Πούτιν και τη ρωσική ηγεσία.

«Ο Πούτιν έχει ελάχιστη υπομονή για ηγέτες που χάνουν τον έλεγχο της εξουσίας. Ο Άσαντ δεν θεωρείται πλέον επιδραστική προσωπικότητα, ούτε καν ένας ενδιαφέρων καλεσμένος για δείπνο», τόνισε η πηγή.

Σχετικά άρθρα