Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανοί εθελοντές στο πλευρό των Κούρδων στην Κομπάνι

Βρετανοί εθελοντές στο πλευρό των Κούρδων στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τζόρνταν Μέιτσον,

Οι εικονιζόμενοι Βρετανοί πολεμάνε ως εθελοντές με τους Κούρδους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι. Η Daily Mail σε εκτενές ρεπορτάζ της μάς τους παρουσιάζει.

Ο Τζέιμς Χιούτζες (James Hughes), από το Ρίντινγκ του Μπέρκσαϊρ, ταξίδεψε μέχρι τη Ροζάβα (το συριακό Κουρδιστάν) για να πολεμήσει εθελοντικά ενάντια στους τζιχαντιστές που πολιορκούν από τις 15 Σεπτεμβρίου την Κομπάνι.

Σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, απολύθηκε από τον βρετανικό στρατό φέτος μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκε και στο Αφγανιστάν. Η ηλικία του δεν είναι γνωστή.

britons-kobani

Βρετανοί στη Συρία: Ο Βρετανός πρώην στρατιωτικός Τζέιμς Χιούτζες, αριστερά, έγινε γνωστό ότι πολεμά με τους Κούρδους στη Συρία. Ο φίλος του στο Facebook Τζάμι Ριντ, δεξιά, από τον Λαναρκσάιρ, φωτογραφίζεται με Αμερικανό εθελοντή στην Κομπάνι και η φωτογραφίες αυτές διαδίδονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Φωτογραφίες που διαδίδονται από φιλοκουρδικούς λογαριασμούς στο Twitter, δείχνουν ακόμα έναν Βρετανό εθελοντή έτοιμο να μπει στη μάχη της Κομπάνι, στις γραμμές του YPG ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Τζάμι Ριντ (Jamie Read), από το Νιουμέινς, στο Βόρειο Λαναρκσάιρ, που είναι και φίλος με τον Τζέιμς Χιούτζες στο Facebook, εικονίζεται στο πλευρό του Τζόρνταν Μέιτσον, ενός 28χρονου Αμερικανού βετεράνου ο οποίος είναι από τους πρώτους δυτικούς που βρέθηκαν στην Κομπάνι στο πλευρό των Κούρδων.

Σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook έχει εκπαιδευτεί από τον γαλλικό στρατό.

Οι δύο Βρετανοί είναι οι πιο πρόσφατες “αφίξεις” από τη Δύση στην πολιορκημένη Κομπάνι.

Από την άλλη πλευρά, εκατοντάδες μουσουλμάνοι με βρετανικά διαβατήρια έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα