Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτσι γιόρτασαν τις 70 ημέρες αντίστασης στην Κομπάνι (φωτο)

Έτσι γιόρτασαν τις 70 ημέρες αντίστασης στην Κομπάνι (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησαν οι Κούρδοι στην Κομπάνι που πολεμάνε εδώ και 70 ημέρες, πολιορκημένοι από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κούρδοι σχημάτισαν με αυτοθυσία μία ανθρώπινη αλυσίδα με τη συμμετοχή εκτατοντάδων πολιτών της Κομπάνι, μπροστά στις γραμμές άμυνας της πόλης.

Εκεί που οι παράφρονες τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζουν να σφυροκοπούν με βομβαρδισμούς και επιθέσεις αυτοκτονίας.

Εκεί ύψωσαν τις σημαίες του Κουρδιστάν και με τα χέρια τους σχημάτισαν το σήμα της νίκης, έχοντας απέναντί τους το Ισλαμικό Κράτος.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να στείλουν ανήμερα της 70ης ημέρας αντίστασης ένα μήνυμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και αντίστασης. Ότι μόνο ενωμένοι μπορούν να ελπίζουν οι άνθρωποι σε ένα καλύτερο αύριο.

Εδώ και 70 ημέρες η Κομπάνι έχει μετατραπεί σε Μεσολόγγι και Στάλινγκραντ μαζί. Η Κομπάνι αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού απέναντι στη θηριωδία, τη φρίκη και το μεσσαιωνισμό που εκπροσωπεί και υπηρετεί το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κούρδοι της Κομπανι, του YPG, με τη συνδρομή εν συνεχεία των Πεσμεργκά και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που έφτασε για να ενισχύσει το YPG, γνωρίζουν πολύ καλά τον ιστορικό ρόλο που έχουν αναλάβει, καθώς τυχόν πτώση της Κομπάνι, που έχει μετατραπεί σε σύμβολο αντίστασης, θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων προς όφελος των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος.

kobane_kourdoi

Σχετικά άρθρα