Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Έσφαξαν 17χρονο τζιχαντιστή που ήθελε να γυρίσει σπίτι του

Ισλαμικό Κράτος: Έσφαξαν 17χρονο τζιχαντιστή που ήθελε να γυρίσει σπίτι του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Πολλοί ξένοι τζιχαντιστές που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος και στη συνέχεια λιποτάκτησαν, αλλάζοντας γνώμη για την επιλογή τους, συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν.

Οι τζιχαντιστές που προσπαθούν να φύγουν από το Ισλαμικό Κράτος είναι συνήθως νέοι σε ηλικία και όχι Άραβες στην καταγωγή. Εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος μετά από ενθουσιασμό, αλλά μόλις αντίκρισαν την πραγματικότητα, αποφάσισαν να λιποτακτήσουν.

Μια πρόσφατη αναφορά μιλά για έναν 17χρονο, ο οποίος συνελήφθη στη Ράκα της Συρίας, που έχει ανακηρυχθεί πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

“Ήταν Ρώσος ή Τσετσένος”, μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο νεαρός συνελήφθη σε τηλεφωνικό κέντρο στη Ράκα, μετά από επικοινωνία που είχε με την οικογένειά του.

“Οι συμμαχητές του τον έπιασαν και τον έσπασαν στο ξύλο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία”, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο. Ένας τζιχαντιστής μεταφραστής αντιλήφθηκε ότι ο έφηβος έλεγε στην οικογένειά του “πώς θα μπορούσε να επιστρέψει σπίτι του”.

Η λιποταξία είναι εξαιρετικά δύσκολη από το Ισλαμικό Κράτος και οι λιποτάκτες που συλλαμβάνονται σφάζονται.

Σχετικά άρθρα