Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φρίντριχ Μέρτς: Οι Σύροι πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αλλιώς θα απελαθούν

Φρίντριχ Μέρτς: Οι Σύροι πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αλλιώς θα απελαθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άχμεντ αλ-Σάρα | Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι, Γερμανία, Γιόχαν Βάντεφουλ, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία, Φρίντριχ Μερτς,

Ο Καγκελάριος Φρίντριχ Μέρτς δήλωσε ότι οι Σύροι πρόσφυγες στη Γερμανία πρέπει να επιστρέψουν τώρα στην πατρίδα τους, καθώς ο πόλεμος της χώρας τους τελείωσε, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν απέλαση.

Στα τελευταία του σκληρά σχόλια για το μεταναστευτικό, ο Μέρτς τόνισε ότι «δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος» για τους Σύρους που έφυγαν από τον βάναυσο 13ετή πόλεμο της χώρας τους να ζητούν άσυλο στη Γερμανία.

«Για εκείνους που αρνούνται να επιστρέψουν στη χώρα τους, μπορούμε φυσικά να τους απελάσουμε», δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Χούζουμ, στη βόρεια Γερμανία.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ είχε δηλώσει την Πέμπτη 30/10, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη Δαμασκό, ότι η προοπτική επιστροφής των Σύρων ήταν «πολύ περιορισμένη», καθώς ο πόλεμος κατέστρεψε μεγάλο μέρος των υποδομών της χώρας.

Αυτή η δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις εντός του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) του Μέρτς και του Βάντεφουλ, το οποίο προσπαθεί να αποφύγει να υπερκεραστεί από τα ακροδεξιά κόμματα στο εκρηκτικό ζήτημα της μετανάστευσης.

Ο Μέρτς ανέφερε ότι προσκάλεσε τον υπηρεσιακό Πρόεδρο της Συρίας, Άχμεντ αλ-Σαράα -του οποίου οι ισλαμιστικές δυνάμεις ανέτρεψαν τον μακροχρόνιο ηγέτη Μπασάρ αλ-Άσαντ πέρυσι– να επισκεφθεί τη Γερμανία για να συζητήσουν «πώς μπορούμε να το επιλύσουμε αυτό από κοινού».

Η Συρία «χρειάζεται όλη της τη δύναμη, και, πάνω απ’ όλα, τους Σύρους, για να ανοικοδομηθεί», είπε ο Μέρτς, προσθέτοντας ότι είναι βέβαιος πως πολλοί θα επιστρέψουν αυθόρμητα.

Περίπου ένα εκατομμύριο Σύροι ζουν στη Γερμανία, οι περισσότεροι από τους οποίους διέφυγαν από τον πόλεμο κατά τη μαζική έξοδο του 2015 και του 2016.

Σχετικά άρθρα