ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατζ, προειδοποίησε την Κυριακή 19/10 με δριμεία απάντηση μετά το επεισόδιο στη Ράφα, ενώ οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασσάμ της Χαμάς αρνούνται την ευθύνη και επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στην ισχύουσα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Ο υπουργός Κατζ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στη Χαμάς, ορκιζόμενος σκληρή στρατιωτική απάντηση μετά την επίθεση που στόχευσε ισραηλινά στρατεύματα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Ο Κατζ δήλωσε κατηγορηματικά ότι η «τρομοκρατική οργάνωση» θα μετανιώσει άμεσα για κάθε απόπειρα να βλάψει τις ισραηλινές δυνάμεις.
«Η Χαμάς θα μάθει σήμερα με τον δύσκολο τρόπο ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) είναι αποφασισμένες να προστατεύσουν τους στρατιώτες τους και να αποτρέψουν κάθε βλάβη σε αυτούς», δήλωσε ο Κατζ μετά το επεισόδιο στη Ράφα.
Σε απάντηση, ο υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε ότι «έδωσε εντολή στις IDF να δράσουν δυναμικά εναντίον τρομοκρατικών στόχων της Χαμάς στη Γάζα».
Στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν πληγεί περισσότεροι από 20 στόχοι στη Λωρίδα της Γάζας από την πρωινή επίθεση της Κυριακής 19/10.
Ο Κατζ υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε παραβίαση της ισχύουσας κατάπαυσης του πυρός θα αντιμετωπιστεί με συντριπτική δύναμη και ότι η σφοδρότητα της αντίδρασης θα κλιμακωθεί εφόσον καταστεί αναγκαίο.
«Η Χαμάς θα πληρώσει βαρύ τίμημα για οποιονδήποτε πυροβολισμό και παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, και αν το μήνυμα δεν γίνει κατανοητό, η ένταση των αντιποίνων θα αυξηθεί», προειδοποίησε.
Η Χαμάς αρνείται ανάμειξη στη Ράφα
Η αυστηρή προειδοποίηση του υπουργού Κατζ συνοδεύτηκε αμέσως από άρνηση ευθύνης από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασσάμ της Χαμάς, οι οποίες εξέδωσαν ανακοίνωση, διαψεύδοντας οποιαδήποτε γνώση ή σύνδεση με την υποτιθέμενη σύγκρουση.
Στην ανακοίνωση των Αλ-Κασσάμ τονίζεται η «πλήρης δέσμευση για την υλοποίηση όλων των συμφωνηθέντων, κυρίως της κατάπαυσης του πυρός σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας».
Όσον αφορά την περιοχή της Ράφα, η τζιχαντιστική οργάνωση δήλωσε:
«Δεν έχουμε καμία γνώση για οποιαδήποτε περιστατικά ή συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Ράφα, η οποία αποτελεί κόκκινη ζώνη υπό τον έλεγχο του κατακτητή».
Οι Αλ-Κασσάμ υποστήριξαν περαιτέρω ότι η επικοινωνία με τους εναπομείναντες μαχητές τους στον συγκεκριμένο τομέα είχε διακοπεί όταν επαναλήφθηκε ο πόλεμος τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
«Η επαφή με τις ομάδες μας που είχαν απομείνει εκεί έχει διακοπεί από τότε που ξανάρχισε ο πόλεμος τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και δεν έχουμε καμία πληροφορία για το αν έχουν σκοτωθεί ή αν είναι ακόμη ζωντανοί από τότε.
»Κατά συνέπεια, δεν έχουμε καμία σχέση με οποιαδήποτε γεγονότα συμβαίνουν σε αυτές τις περιοχές και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με κανέναν από τους μαχητές μας εκεί, εάν έχουν απομείνει ζωντανοί», ανέφερε η ανακοίνωση.






