ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Χαμάς δήλωσε ότι παρέδωσε στο Ισραήλ κατάλογο κρατουμένων που επιθυμεί να ανταλλάξει με ομήρους.
Σύμφωνα με δήλωση ανώτατου στελέχους της Χαμάς, Ταχέρ Νουνού, κατά τις διαπραγματεύσεις την Τετάρτη 08/10 στην Αίγυπτο, ανταλλάχθηκαν μεταξύ των πλευρών κατάλογοι «κρατουμένων» προς απελευθέρωση, βάσει συμφωνηθέντων κριτηρίων και αριθμών.
Φαίνεται ότι αυτό αφορά τόσο σε καταλόγους ομήρων -τους οποίους η Χαμάς αποκαλεί «κρατουμένους»- όσο και σε Παλαιστίνιους κρατούμενους ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων καταδικασμένων για τρομοκρατία και άλλων που εκτίουν ισόβια, καθώς και Γαζαίων που συνελήφθησαν εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου, οι οποίοι ανταλλάσσονται μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Νουνού προσθέτει ότι οι συνομιλίες εστιάζουν σε μηχανισμούς για τον τερματισμό του πολέμου και την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας:
«Οι μεσολαβητές καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να άρουν κάθε εμπόδιο στην εφαρμογή μιας εκεχειρίας, και επικρατεί αισιόδοξο πνεύμα μεταξύ όλων».
Σε γραπτή δήλωση ανώτατου στελέχους της Χαμάς που δημοσιεύθηκε στα επίσημα κανάλια της τρομοκρατικής οργάνωσης, αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Νουνού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου, όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις.






