Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Λιβύη κινδυνεύει να βυθιστεί σε τζιχαντιστική κόλαση

Η Λιβύη κινδυνεύει να βυθιστεί σε τζιχαντιστική κόλαση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές,

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι προέτρεψε την Πέμπτη τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη να βοηθήσουν άμεσα τον στρατό της Λιβύης στον αγώνα του ενάντια στους τζιχαντιστές, ώστε η χώρα να μην βυθιστεί στο χάος όπως η Συρία και το Ιράκ.

Στη Λιβύη υπάρχουν δύο κυβερνήσεις αυτή τη στιγμή. Μια ισλαμιστική, που εδρεύει στην πρωτεύουσα Τρίπολη και η επίσημη και διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση που έχει καταφύγει στην πόλη του Τομπρούκ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Αίγυπτος ισχυρίζεται ότι τζιχαντιστές πέρασαν τα σύνορα ώστε να βοηθήσουν την τζιχαντιστική αιγυπτιακή οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, η οποία έχει ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και δραστηριοποιείται στη χερσόνησο του Σινά.

“Όταν αντιμετωπίζουμε την τρομοκρατία μόνο στο Ιράκ και τη Συρία, η Λιβύη θα αρχίσει να γίνεται ελκυστική περιοχή (σ.σ. για τους τζιχαντιστές) πράγμα που θα επηρεάσει τη σταθερότητα της Λιβύης και των γειτόνων της. Είναι ανάγκη τα ίδια μέτρα που έχουν παρθεί στο Ιράκ και τη Συρία να εφαρμοστούν και στη Λιβύη”, είπε ο Σίσι μιλώντας στο France 24.

“Η διεθνής κοινότητα, Ευρώπη και Αμερικανοί, πρέπει να βοηθήσουν τον εθνικό λιβυκό στρατό να ανακάμψει πολεμικά στη Λιβύη και να αποκαταστήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα”.

Η Αίγυπτος λέγεται ότι εκπαιδεύει Λίβυους αντιισλαμιστές στο έδαφός της, ενώ υπάρχουν και φήμες ότι αιγυπτιακά στρατεύματα έχουν εισέλθει στη Λιβύη, πράγμα που διαψεύδει ο Σίσι. “Προστατεύουμε τα σύνορά μας μέσα από τα σύνορά μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος ήδη έχει καταφέρει να ελέγχει μια πόλη στα παράλια της Αιγύπτου, είδηση που μετέδωσε πρώτο το tribune.gr στις 9 Νοεμβρίου: Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει αρχαία ελληνική αποικία στη Λιβύη

Σχετικά άρθρα