Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκίτσο “καλεί” σε σφαγές και αποκεφαλισμούς Ισραηλινών

Σκίτσο “καλεί” σε σφαγές και αποκεφαλισμούς Ισραηλινών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εβραίοι, Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Όρος του Ναού, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τέμενος Αλ Ακσά, Χαμάς,

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ένα σκίτσο που διακινείται, από τις παλαιστινιακές Ταξιαρχίες Αλ Ακσά, το οποίο δείχνει έναν Παλαιστίνιο με υψωμένο μπαλτά να ετοιμάζεται να πάρει το κεφάλι Εβραίου. Πίσω, στο φόντο του σκίτσου, διακρίνεται το Τέμενος Αλ Ακσά στα Ιεροσόλυμα.

Οι συνειρμοί παραπέμπουν τόσο στις τακτικές του Ισλαμικού Κράτους όσο και στις πρόσφατες επιθέσεις Παλαιστινίων ισλαμιστών εναντίων αμάχων Ισραηλινών, με αποκορύφωμα την επίθεση την Τρίτη το πρωί στη Συναγωγή στα Ιεροσόλυμα, όπου δύο Παλαιστίνιοι ισλαμιστές έσφαξαν 4 Ισραηλίτες και τραυμάτισαν 8, εκ των οποίων ο ένας λίγο μετά απεβίωσε.

Με τη Μέση Ανατολή και τη Μεσοποταμία να φλέγονται από τον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) που διεξάγει το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις, καλά ενημερωμένες πηγές εκφράζουν τις ανησυχίες τους ότι οδεύουμε τάχιστα προς νέα σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Μάλιστα, την Πέμπτη το πρωί, η Χαμάς έκανε την τέταρτη δοκιμαστική εκτόξευση του νέου τύπου ρουκέτας που έχει κατασκευάσει, από το κέντρο της Γάζας προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Σχετικά άρθρα