Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέες επιδρομές και έρευνες στη νότια Συρία

Ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέες επιδρομές και έρευνες στη νότια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Συρία,

Οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν το Σάββατο 30/08 σε νέα επιχείρηση στη νότια Συρία, με δεκάδες στρατιωτικά οχήματα να εισέρχονται στο χωριό Αλ-Άσα, στην ύπαιθρο της Κουνέιτρα.

Οι στρατιώτες διενήργησαν έρευνες σε διάφορες τοποθεσίες και κατοικίες.

Το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια Αλ-Χαντάθ ανέφερε ότι, μετά από αρκετές ώρες, οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν και επέστρεψαν στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Νωρίτερα, οι επαρχίες Κουνέιτρα και Νταράα γνώρισαν έντονη δραστηριότητα της ισραηλινής αεροπορίας.

Ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα εισήλθαν επίσης στο χωριό Αλ-Σαμαντανίγια Αλ-Σαρκίγια στην Κουνέιτρα, όπου πραγματοποίησαν έφοδο σε κατοικία και διενήργησαν έρευνα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν όπλα σε πολλαπλές τοποθεσίες στη νότια Συρία, δηλώνοντας ότι συνελήφθησαν αρκετά άτομα που εμπλέκονται σε «εχθρικές δραστηριότητες» και κατασχέθηκαν όπλα.

Η επιχείρηση έρχεται μετά από ισραηλινή επέμβαση την περασμένη εβδομάδα, που στόχευσε στρατιωτική τοποθεσία περίπου 30 χιλιόμετρα νότια της Δαμασκού, η οποία είχε δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.

Από την πτώση του καθεστώτος Αλ-Άσαντ, το Ισραήλ έχει εντείνει σημαντικά τις επεμβάσεις του στη νότια Συρία.

Οι συνεχιζόμενες επιδρομές και επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες έχουν κλιμακώσει την ένταση, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να επαναβεβαιώνει τη δέσμευση της χώρας του για τη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία.

Σχετικά άρθρα